Risotto cu ciuperci si parmezan

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 28 Sep 2017 | 8301 vizualizari

 

Risotto-ul poate fi pregatit in nenumarate feluri, iar eu am ales sa gatesc unul cu mai multe tipuri de ciuperci.
Reteta video pas cu pas o gasiti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 100 g orez arborio
  • 500 ml supa de legume
  • 4 tipuri de ciuperci
  • 3 ciuperci champignon
  • 3 ciuperci pleurotus
  • 4 ciuperci galbiori
  • 4 ciuperci trambita piticului
  • 40 g unt
  • 1 lingura de smantana de gatit
  • 2 salote
  • 80 ml vin alb demisec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 crengute de cimbru
  • 60 g parmezan ras
  • sare si piper dupa gust
  • Optional putin ulei cu aroma de trufe
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci si parmezan:

Taie salotele cubulete. Pune 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si adauga putina sare. Amesteca cu ajutorul unei spatule de silicon pentru a crea o emulsie. 

Adauga salotele si orezul si soteaza-le, amestecandu-le constant cu spatula de silicon.
Cand orezul a devenit usor translucid adauga 200 ml de supa de legume si lasa sa fiarba la foc mic.
Taie ciupercile champignon si Ppeurotus.
 
Pune cealalta lingura de ulei de masline intr-o alta tigaie si adauga toate cele 4 tipuri de ciuperci. 
Pune cimbru si 20 g de unt si soteaza totul impreuna. 
Cand sunt aproape gata, da-le un praf de piper si ia-le de pe foc. 
 
Cand supa de legume din prima tigaie s-a redus adauga vinul si lasa-l sa se reduca.
Continua sa adaugi alti 200 ml de supa de legume amestecand usor cu spatula de silicon. 

Amesteca apoi ciupercile peste orez. 
Adauga si ultimii 50 – 100 ml de supa de legume. Amesteca totul din nou. 

Risotto-ul trebuie sa-l simti cand e gata: e un preparat cu mult caracter! 
Bobul de orez trebuie sa fie usor al dente. 
 
La final incorporeaza parmezanul ras si lingura de smantana. 
Adauga sare doar daca simti ca mai este cazul. 

Risotto-ul se consuma pe loc. Iar pragul dintre un risotto executat perfect si unul dezastruos este foarte mic. Asa ca iti recomand sa ai mare grija!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

dantes 1

05.10.2017, 16:48

Super!

kytz 1

18.10.2017, 11:32

Bun, bun!

trifadalia 1

22.05.2018, 11:32

Chiar daca mie nu imi plac ciupercile meniul este apetisant l-as face pentru ai mei.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella