Risotto cu ciuperci si parmezan

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 28 Sep 2017 | 8673 vizualizari

 

Risotto-ul poate fi pregatit in nenumarate feluri, iar eu am ales sa gatesc unul cu mai multe tipuri de ciuperci.
Reteta video pas cu pas o gasiti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 100 g orez arborio
  • 500 ml supa de legume
  • 4 tipuri de ciuperci
  • 3 ciuperci champignon
  • 3 ciuperci pleurotus
  • 4 ciuperci galbiori
  • 4 ciuperci trambita piticului
  • 40 g unt
  • 1 lingura de smantana de gatit
  • 2 salote
  • 80 ml vin alb demisec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 crengute de cimbru
  • 60 g parmezan ras
  • sare si piper dupa gust
  • Optional putin ulei cu aroma de trufe
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci si parmezan:

Taie salotele cubulete. Pune 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si adauga putina sare. Amesteca cu ajutorul unei spatule de silicon pentru a crea o emulsie. 

Adauga salotele si orezul si soteaza-le, amestecandu-le constant cu spatula de silicon.
Cand orezul a devenit usor translucid adauga 200 ml de supa de legume si lasa sa fiarba la foc mic.
Taie ciupercile champignon si Ppeurotus.
 
Pune cealalta lingura de ulei de masline intr-o alta tigaie si adauga toate cele 4 tipuri de ciuperci. 
Pune cimbru si 20 g de unt si soteaza totul impreuna. 
Cand sunt aproape gata, da-le un praf de piper si ia-le de pe foc. 
 
Cand supa de legume din prima tigaie s-a redus adauga vinul si lasa-l sa se reduca.
Continua sa adaugi alti 200 ml de supa de legume amestecand usor cu spatula de silicon. 

Amesteca apoi ciupercile peste orez. 
Adauga si ultimii 50 – 100 ml de supa de legume. Amesteca totul din nou. 

Risotto-ul trebuie sa-l simti cand e gata: e un preparat cu mult caracter! 
Bobul de orez trebuie sa fie usor al dente. 
 
La final incorporeaza parmezanul ras si lingura de smantana. 
Adauga sare doar daca simti ca mai este cazul. 

Risotto-ul se consuma pe loc. Iar pragul dintre un risotto executat perfect si unul dezastruos este foarte mic. Asa ca iti recomand sa ai mare grija!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

dantes 1

05.10.2017, 16:48

Super!

kytz 1

18.10.2017, 11:32

Bun, bun!

trifadalia 1

22.05.2018, 11:32

Chiar daca mie nu imi plac ciupercile meniul este apetisant l-as face pentru ai mei.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scrob cu slanina si ciuperci