Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2012 | 4397 vizualizari

 

pt mine mai mult risotto si pt sotul mai mult aripioare...

 

INGREDIENTE

  • 6 aripioare de pui
  • 2 maini de orez cu bob rotund
  • o ceapa  mai mica
  • 2 carciofi proaspeti
  • un morcov mai maruntel
  • 2 maini de ciuperci congelate
  • o mana de parmezan ras
  • sare, piper, patrunjel verde, boabe de piper, o frunza de dafin
  • un ou
  • pesmet
  • ulei pt prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane:

aripioarele le-am curatat bine si le-am parlit , apoi le-am spalat si pus la fiert in apa cu sare, boabe de piper si o frunza de dafin.

cand au fost fierte binisor, dar nu sa se desprinda de pe os, le-am pus in strecuratoare si le-am lasat la racit.

am pus apoi de risotto.

am taiat ceapa marunt si carciofii si le-am am lasat la calit in putin ulei de masline, cat sa se aureasca frumos, apoi am pus ciupercile si am  mai lasat pana s-au inmuiat, apoi am pus si orezul si morcovul rondele si putina sare, si, treptat, am adaugat supa in care au fiert aripioarele, dar pe rand doar cate un polonic, cat sa acopere compozitia.

cand scade apa de tot mai adaugam cate un polonic si tot asa pana fierbe orezul...

asta depinde in functie de gustul fiecaruia...mie imi place sa fie fiert bine. 

la sfarsit  cand e fiert orezul , lasam mai mult lichid si presaram o mana de parmezan, amestecam putin sa se topeasca si inchidem focul. punem si patrunjelul verde si putin pier...si gata.

punem pe farfurie si servim cald, cu sau fara altceva...eu l-am acompaniat cu aripioare...ca sotul meu nu papa nimic fara carne...

aaaaaa. ...ca uitam aripioarele...ca le lasasem la stadiul de fierte.

un ou se bate bine cu putina apa si o lingura de faiana , se sareaza , pipereaza .

se pune  o cratita  pe foc cu ulei si se incinge bine, apoi se iau aripioarele, taiate in doua fiecare, se trec prin ou apoi prin pesmet si se coc binisor  si frumusel.

se pun langa risotto si se savureaz un-doi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu legume si rasol de curcan