O bunatate... ptr.mic dejun sau cina.
Cartofi se curata,se taie subtire ca ptr.cipsuri si se fierb(nu se prajesc)in mult ulei.
Se pun intr-un castron incapator(acolo o sa adaugam si ouale batute)
Dupa ce terminam cu cartofii(ii fierbem pe rand,nu toti o data)in acelasi ulei,calim ceapa taiata cum doriti.O luam cu o spumiera si o punem peste cartofi.
Batem bine ouale cu sare si piper,dupa gust,le adaugam in castron peste cartofi si ceapa,punem patrunjel verde tocat si amestecam cu grija.
Scurgem aproape tot uleiul din tigaie,mai lasam cca.2 ling,punem sub tigaie o placa de fonta si o lasam la incins.Cand uleiul s-a incalzit bine,punem compozitia de oua cu cartofi in tigaie si acoperim cu un capac.Lasam,la foc mic, pana se face bine pe o parte,iar cu ajutorul unei farfurii puse deasupra tigaii,intoarcem tortilla cu partea nefacuta in interior.Inainte de aceasta faza,puneti 2 ling.de ulei in tigaie.Lasam pe foc pana se coace.
Se serveste calda sau rece,alaturi de o salata.
Pofta buna!!!
1
ling=lingura