Reteta simpla de rulada cu biscuiti si nuca de cocos, desert perfect pentru zilele speciale
In cautarea unui desert delicios si usor de preparat pentru ocazii speciale? Aceasta reteta simpla de rulada cu biscuiti si nuca de cocos este alegerea ideala!
Ingrediente pentru Reteta simpla de rulada cu biscuiti si nuca de cocos, desert perfect pentru zilele speciale:
Crema biscuiti:
Crema cocos:
Cum se prepara Reteta simpla de rulada cu biscuiti si nuca de cocos, desert perfect pentru zilele speciale:
Biscuitii i-am pisat marunt, punandu-i intr-o punga si trecand cu sucitorul deasupra (merge si in robot). Intr-o craticioara de inox am pus la ars 250 g zahar, fara a lasa sa se innegreasca. Am stins cu 500 ml apa si am lasat pe foc pana s-a facut sirop. Am luat vasul de pe foc si am adaugat biscuitii sfaramati, amestecand bine-bine pana la omogenizare.
Cu crema formata am „uns” cele 3 foi de napolitana (pe partea cu patratele mici).
Intr-un alt vas am pus 250 g zahar si 5 linguri apa, lasand sa se topeasca zaharul. Cand s-a facut sirop, am adaugat untul si am lasat sa se topeasca. Am pus si nuca de cocos, am mai lasat cateva minute pe foc, apoi am oprit focul si am adaugat laptele praf, amestecand bine-bine pana la omogenizare.
Am intins crema fierbinte peste amestecul de bicuite, apoi am rulat foarte strans, pe lung, cele 3 foi, apoi le-am invelit intr-o folie si le-am dat la rece.
Pentru a avea o rulada mai groasa, se pot face doar din 2 foi de napolitana, respectand aceleasi cantitati la creme.
Un desert foarte simplu si bun este si Rulada cu gem dar daca va doriti o prajitura cu adevarat savuroasa incercati reteta de Amandina
Prajitura Tosca - un desert imbietor