Reteta Mucenici moldovenesti cu miere si nuca, pufosi si aromati

de Adrian2016 in Dulciuri, 9 Mar 2016 | 11966 vizualizari

 

Reteta Mucenici moldovenesti cu miere si nuca, pufosi si aromati
Pana acum cativa ani nu am auzit de ei,de cand m-am insurat nevasta imi face in fiecare an si sunt foarte buni.Anul acesta am spus sa incerc si eu pentru ca nu mi s-a parut greu modul de preparare,cu impletitul a fost mai greu.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: faina, zahar, lapte, oua, ulei

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta Mucenici moldovenesti cu miere si nuca, pufosi si aromati:

  • 800 gr faina
  • 250 gr de zahar
  • 10 gr de droj. uscata
  • 130 ml lapte cald
  • 130 ml apa calda
  • 100 ml de ulei
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 250 ml de apa
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de esenta de rom
  • Ptr uns:
  • miere
  • Decor:
  • nuca
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta Mucenici moldovenesti cu miere si nuca, pufosi si aromati:

       Cum se prepara Reteta Mucenici moldovenesti cu miere si nuca, pufosi si aromati:

Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si drojdiuta.Turnam intr-un bol laptele,1 ou,150 gr zahar,praful de sare si uleiul si omogenizam bine ingredientele.Adaugam drojdiuta si faina si framantam aluatul bine pana peretii bolului raman curati.

        Lasam aluatul la crescut 30-40 de minute intr-un loc calduros,eu l-am pus pe calorifer.Pana creste aluatul, facem siropul: punem la fiert apa cu zaharul si lasam sa fiarba cateva minute, oprim focul si adaugam esenta de rom.

        Cand aluatul a crescut se framanta putin si se formeaza bile (mai mici sau mai mari, in functie de preferinte), care se intind in bastonase din care vom forma 8-uri.

         Se pun mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 20 de minute. Se ung cu ou si se dau la cuptor la foc mediu. Sunt gata cand capata o culoare aurie.

          Dupa ce s-au facut mucenicii, ii lasam sa se raceasca putin si ii trecem prin siropul de zahar pe care l-am pus intr-un bol, dupa aceea ii ungem cu miere si presaram nuca macinata.Pofta buna.

Va indemn sa incercati si reteta Mucenici umpluti sau reteta de post pentru Mucenici moldovenesti

Va recomandam si Mucenici-reteta moldoveneasca

TIPS-URI

1

In aluat putem adauga coaja rasa de portocala,lamaie sau ambele.

2

Putem inlocui drojdia proaspata cu drojdiuta uscata,1 plic de drojdie uscata este echivalentul la 25 de gr. de drojdie proaspata.

3

In loc de ulei puteti adauga 100 gr unt topit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mucenici moldovenesti cu miere si nuca, pufosi si aromati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Adrian2016 1

13.03.2016, 13:06

Mirela te astept cu drag

oanapl 1

28.02.2017, 12:26

Ti-au iesit foarte bine! Felicitari!

dantes 1

07.03.2021, 07:02

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii