Reteta gustoasa de Tocanita din aripioare de pui, servita cu cus cus
Daca am facut cus cusul, neaparat am preparat si o tocanita. Buna tare! Nu ma credeti?? Pe vazute si incercate...
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: aripioare de pui, ceapa, ardei gras, ulei, usturoi
Ingrediente pentru Reteta gustoasa de Tocanita din aripioare de pui, servita cu cus cus:
Cum se prepara Reteta gustoasa de Tocanita din aripioare de pui, servita cu cus cus:
Am curatat ceapa si ardeiul, apoi le-am tocat marunt. Intr-o cratita am pus uleiul, am adaugat ceapa si ardeiul, am lasat putin sa se caleasca pana ceapa a devenit putin aurie, apoi am adaugat boiaua si aripioarele curatate si spalate bine in prealabil. Am lasat 10 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa si ardeiul, apoi am adaugat apa fierbinte atat cat sa treaca peste carne. Am potrivit de sare, vegeta si piper, am adaugat si foaia de dafin si am lasat la foc mic sa fiarba.
Cand este aproape gata de fiert zdrobim usturoiul cu o presa de usturoi cu ochiuri mici intr-un castronel, unde adaugam si cele trei linguri de faina. Dizolvam cu putina apa atat cat sa poata fi turnat cu usurinta peste tocanita. In momentul cand turnam amestecam incontinuu sa nu faca cocoloase. Mai lasam 5 minute sa dea cateva clocote, dam la o parte si asezonam cu patrunjel verde.
Tocanita este gata pentru a fi servita. Pofta sa aveti! ca de buna este buna... yamiiiii..
Va recomand cu drag si reteta de Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
1
Langa tocanita putem pune ca si garnitura: mamaliguta, cartofi natur, piure, paste. Eu am facut cus-cus
2
Ultimile doua poze le-am adaugat ulterior, le-am uitat scuzati