Reteta gogosi simple, cel mai simplu si mai bun desert
Zilele trecute mi-am facut avant 😀 sa framant din nou niste aluat, sa-i bucur cu niste gogosi… gogosi simple, ca ei nu-s pretentioasi, gogosi sa fie! :))
Aluatul este unul simplu, fara oua si fara prea mult zahar. Am considerat ca zaharul de la final, crema de ciocolata Finetti sau dulceata (care si cum a vrut) sunt suficiente pentru a potoli pofta de dulce. 😉
Ingrediente pentru Reteta gogosi simple, cel mai simplu si mai bun desert
Cum se prepara Reteta gogosi simple, cel mai simplu si mai bun desert:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul crescut se framanta usor sa scoatem aerul, apoi se intinde pe masa usor infainata, intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Cu gura unui pahar potrivit ca marime taiem cercuri din aluat. Le lasam pe masa vreo 15 minute, atat cat sa creasca putin, apoi le plonjam cu „fundul in sus” 😀 in baie de ulei bine incins. Le coacem pe ambele parti si le scoatem pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.
Se servesc calde, pudrate cu zahar aromat cu lamaie. 😉 Dupa preferinta fiecaruia, se pot servi si cu crema de ciocolata Finetti sau cu dulceata.
Pofta buna! 😉
O alta reteta de Gogosi simple care ne-a placut, la fel ca si reteta de Gogosi la cuptor