Tare pofta mi-ati facut de niste gogosi. Asa ca am apelat la rezerva strategica si am trecut la treaba, cam cu strangere de inima pentru bietul meu cantar, recunosc.
Aluaturi de casa
Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc.
Intr-un castron punem drojdia si adaugam putin lapte caldut. Omogenizam bine.
In adancitura formata punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si drojdia. Intr-o margine punem sarea. Turnam cate putin lapte amestecat cu apa minerala (caldute) si mixam aluatul bine (sau il framantam la mana) pana devine nelipicios. Spre final adaugam si uleiul.
Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe un blat infainat intr-un strat de aprozimativ 0,5 cm. Cu gura unui pahar trecut prin faina decupam gogosile.
Lasam aluatul sa mai creasca 15 minute.
Punem ulei intr-un vas si il lasam sa se incinte bine. Prajim pe rand gogosile, pe ambele parti. Scoatem gogosile pe hartie absorbanta si le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
1
incintati bine uleiul inainte de a pune gogosile