Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos

de iry-gabriela in Torturi, 26 Noi 2015 | 20538 vizualizari

 

Iata un delicios tort diplomat cu fructe, o explozie de arome si texturi care te va cuceri de la prima muscatura. Acest desert fara coacere imbina perfect cremozitatea fina a cremei diplomat cu aciditatea fructelor. Il poti servi la ocazii speciale sau pur si simplu pentru a-ti rasfata familia si prietenii, indiferent de ocazie, tortul diplomat cu fructe este alegerea perfecta pentru un moment dulce si memorabil.
Pentru a prepara aceasta Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: piscoturi, frisca lichida, fructe, oua, zahar, lapte, gelatina.
Atentie: kiwi sau ananasul crude inhiba actiunea gelatinei datorita enzimelor din fructe, astfel ca va recomandam sa folositi fructe din conserva.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 400g pișcoturi
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • O cutie compot de ananas
  • 500g de frișcă lichidă
  • 5 gălbenușuri
  • 500ml lapte
  • 200g zahar
  • 2 linguri faina
  • 20g gelatină
  • O esenta se vanilie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos:

Iata cum se prepara Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos

Pentru inceput punem praful de gelatina sa se înmoaie cu 150ml apă călduță, amestecand cu o lingură si se lasa până devine ca o gelatină. 

Într -un alt vas punem cele 5 galbenusuri impreuna cu zaharul, le mixam după care adaugam faina si laptele putin cate putin. La final adaugăm esența si astfel compoziția obținută o punem la fiert, amestecand din cand in cand pana se îngroașă. 

Cand crema s-a îngroșat, o dam deoparte, o lasam sa se raceasca un pic după care adaugam gelatina hidratata, amestecand bine până se încorporează.  

Separat batem frisca cu mixerul pana se întărește, dupa care o vom amesteca putin cate putin cu crema fiartă si răcită.  Se va amesteca bine până la o buna omogenizare.

Portocalele si kiwi se vor curăța după care se vor tăia mici cubulete si se vor folosi pentru ornat.

Asamblare: 

Pișcoturile se vor înmuia putin cate putin in suc de ananas din conserva si se vor aseza intr-o tava de tort detașabilă (ca in poza).

Apoi se va intinde o parte din crema+ frișcă dupa care se va presara cuburi de portocale,  kiwi si ananas. Se va proceda astfel până ce vom termina crema+frisca .

Eu am ornat deasupra cu felii de portocală si kiwi si apoi l-am lasat la frigider până a doua zi. Sper sa va fi placut.

Iti recomandam si reteta de Rulada Diplomat, Rulada Diplomat cu capsuni, un desert foarte fresh sau Tortul Diplomat cu iaurt.

TIPS-URI

1

Portocalele după ce au fost taiate cubulete este bine sa le punem intr-o strecuratoare ca zeama sa se scurgă sa nu riscam sa se flescaiasca tortul de la zeama de portocala. Zeama o putem adauga in sucul de ananas pentru a inmuia pișcoturile.

2

Atentie: kiwi sau ananasul crude inhiba actiunea gelatinei datorita enzimelor din fructe, astfel ca va recomandam sa folositi fructe din conserva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raisa, cu zmeura si ciocolata - reteta cu numarul 700