Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

de Constelatialeu in Torturi, 15 Feb 2024 | 1842 vizualizari

 

Introducere scurta, e cadoul dulce pentru bunul nostru prieten Alin. La multi ani, Alin!

Ingredientele necesare pentru Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness sunt: unt, smantana, oua, zahar, ciocolata, faina, zmeura.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness
  • Blat umed de ciocolata ( forma de silicon diametru 20 cm )
  • 80 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao
  • 75 g unt cu 82% grasime
  • 50 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 2 oua + 4 galbenusuri
  • 90 g faina
  • 25 g cacao
  • 25 ml lapte cald 3,5% grasime
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • Ganaj de ciocolata alba
  • 400 g ciocolata alba Callebaut
  • 260 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 80 g unt cu 82% grasime
  • extract vanilie
  • 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Jeleu de zmeura
  • 300 g zmeura congelata
  • 50 ml apa
  • 60 g zahar
  • 5 g gelatina+ apa rece
  • Jeleu de ness
  • 15 g ness
  • 250 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 60 g zahar
  • 9 g gelatina+ apa rece
  • Decor
  • jeleu de zmeura in forma de inimioara
  • jeleu de ness in forma de bomboane
  • drajeuri de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 blaturi. Am pus ciocolata intr-un castron de inox si am topit-o pe baie de abur. Am topit si untul, smantana am incalzit-o, apoi le-am turnat peste ciocolata topita, am amestecat bine. Am adaugat galbenusurile si cele 2 oua pe rand si le-am incorporat in ciocolata, am adaugat esenta de vanilie. Am amestecat faica, cacao si sare, le-am cernut peste amestecul de mai sus, am amestecat cu ajutorul unui tel, apoi am incorporat laptele cald. Separat am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am  mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat bezeaua in compozitie si am amestecat cu telul. Am cantarit compozitia si am impartit-o in 3, am copt 3 blaturi. Am pus prima compozitie in forma de silicon, am bagat forma in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 15 min sau pana trece testul scobitorii. Am procedat la fel de inca doua ori. 

Ganaj de ciocolata : Intr-un castron am pus ciocolata, in alt castron de inox am pus pe baie de abur 260 ml smantana  si 80 g unt, am lasat sa se topeasca bine untul si sa ajunga smantana la punctul de fierbere. Am turnat peste ciocolata amestecul fierbinte si am amestecat bine, am adaugat extractul de vanilie, apoi am bagat blenderul in ciocolata si am blenduit 1 min la viteza mare.Am acoperit amestecul cu folie alimentara si am bagat la fridiger pana a doua zi sau pt 2-3 ore. A doua zi cand am asamblat tortul am scos castronul din frigider am mixat la viteza mare 1 min, apoi am adaugat 400 ml smantana pentru frisca , rece de la frigider, am mixat 1-2 min .

Jeleu de zmeura :Am pus gelatina la hidratat in apa rece ( apa cat s atreaca de un deget peste gelatina). Zmeura am pus-o intr-o craticioara cu zaharul si am lasat-o sa dea intr-un clocot, apoi am blenduit zmeura si am trecut-o printr-o sita. Am incorporat gelatina hidratata si am omogenizat bine. Am pus o parte intr-o forma cu inimioare si restul intr-o forma de tort  cu inel detasabil,tapetata cu folie alimentara ( 16 cm), am dat formele la congelator pana a doua zi cand am asamblat tortul. Le-am scos din forma cu 2 ore inainte de a ma apuca de montat tortul.

Jeleu de ness : Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Separat am infierbantat laptele. Am mixat nessul impreuna cu zaharul si o cescuta cu lapte firbine pana am obtinut spuma de ness, apoi am turnat restul d elapte am omogenizat si am incorporat si gelatina hidratata. Am pus o parte intr-o forma de silicon si restul intr-o forma de tort cu inel detasabil si tapetata cu folie alimentara ( 16 cm ), am dat formele la congelator pana a doua zi cand am asamblat tortul. Le-am scos din forma cu doua ore inainte de a ma apuca de montat tortul.

Asamblare : Am asezat pe o farfurie primul blat am intins un strat de ganaj , in mijloc am pus jeleul de zmeura, am umplut marginea cu ganaj, peste am asezat al doilea blat. Am procedat la fel ca la primul blat doar ca in mijloc am asezat jeleul de ness. Am pus deasupra al treilea blat, am imbracat cu ganaj tortul, am ornat cu inimioare si bomboane de jeleu deasupra, pe margini am folosit 2 duiuri  diferitesi am ornat cu ganaj, am presarat si drajeuri de ciocolata.

Vezi si reteta de Tort Trio de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirela0911 1

18.02.2024, 19:13

Minunat arata! La multi ani, lui domn' doctor!

laura_n 1

19.02.2024, 17:35

Foarte finut si elegant! Sa va traiasca sarbatoritul!

Rocsi 1

19.02.2024, 19:49

Mi se pare minunat tortul si senzationala combinatia de ciocolata alba cu jeleu de cafea si zmeura! Felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone