Cel mai bun tort ever!!! Mi-a placut foarte mult! Inspiratie: bananachocolate >:D
Blat ciocolatos: (1 cana = 250 ml)
Crema:
Decor:
Blat ciocolatos:
Se amesteca separat ingredientele uscate, apoi cele umede se amesteca intre ele si la sfarsit se adauga cafeaua fierbinte pentru a accentua gustul de ciocolata; nu se va simti cafeaua in produsul final.
Se obtine un aluat foarte lichid si curgator.
Se coace la 180° aprox. 60-70 min. Se face testul scobitorii.
Crema:
Intr-un vas asezat pe foc mediu se amesteca toate ingrdientele, mai putin ciocolata.
Cand continutul e firbinte se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca continuu pana cand aceasta se topeste si crema incepe sa se ingroase.
Se varsa continutul intr-un vas rece, iar pe suprafata cremei asezam o folie de plastic, pe care o intepam din loc in loc cu o scobitoare (pentru ca aburul sa aiba pe unde iesi). Se da la rece minim 4 ore.
Montarea:
Blatul se taie transversal in 4 straturi relativ egale. Blatul cel mai urat se faramiteaza in firimituri mici.
Se aseaza primul blat pe un platou, se pune peste el 1/3 din cantitatea de crema, al doilea blat, 1/ 3 din cantitatea de crema, al treilea blat si cu restul de crema se acopera deasupra si in lateral.
Se orneaza presand cu degetele firimiturile de blat, atat in parti cat si deasupra.
Se decoreaza cu frisca, nuca si bombonele colorate.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
1
Se decoreaza dupa preferinta.