Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv

de Oana in Torturi, 23 Mar 2017 | 77457 vizualizari

 

Cui ii place ciocolata? Amandina e una dintre vedetele prajiturilor cu ciocolată, nu există iubitor de dulce care să nu fi mâncat amandine.
Când ți se face poftă sau ai un eveniment festiv, mai ales daca sunt iubitori de ciocolata, il poti prepara dupa reteta de mai jos. Sa aveti spor si poftă!
Pentru Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, cacao, unt, ciocolata, frisca lichida.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv
  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • 150 gr faina
  • o ligurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 ml zahar
  • 2 linguri esenta de cafea
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 300 gr unt moale
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata neagra
  • plus banuti de ciocolata pt decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv:

Cum se prepara Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv

Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le rasturnam peste bezeaua de albusuri. Amestecam usor, cu o spatula, de sus in jos. Faina o amestecam cu praful de copt si praful de cacao si o adaugam treptat in compozitia de mai sus, amestecand usor. Tapetam cu hartie de copt o tava de tort de 26 cm si rasturnam cu grija aluatul pentru blat. Coacem blatul pentru 30 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit. Verificam blatul cu o scobitoare si daca iese curata, inseamna ca s-a copt. Il lasam la racit pe un gratar.

Cat blatul este la cuptor se prepara siropul si se lasa la racit. Se pune apa la fiert, se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se adauga apoi esenta de cafea si cea de rom.

Pentru crema, amestecam la bain-marie galbenusurile cu jumatate din zaharul pudra. Amestecam continuu cu un tel sau cu mixerul pana crema se ingroasa si isi dubleaza volumul. Luam vasul de pe foc, adaugam praful de cacao si esenta de rom. Untul moale il mixam cu restul de zahar pudra pana devine pufos. Turnam apoi peste unt crema de galbenusuri si cacao si mixam pana se omogenizeaza cele doua compozitii.

Pentru glazura: topim pe baie de aburi ciocolata amestecata cu frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca pana asamblam tortul.

Asamblare: Taiem blatul in trei, insiropam bine primul blat, punem 1/3 din crema, apoi al doilea blat, insiropam si punem jumatate din crema ramasa. Deasupra punem al treilea blat si turnam glazura calduta. Decoram tortul cu restul de crema si lasam la frigider cel putin 2 ore, apoi putem servi.

Prajitura Amandina este un desert excelent de cofetarie pe care il savuram in copilarie, alaturi de Prajitura Boema, o alta reteta delicioasa sau celebra Prajitura Ora 12, un alt desert fin si ciocolatos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

silvi0ara 1

05.05.2017, 12:41

LiliAndras 1

25.11.2018, 10:00

Ce cauta praful de copt in crema?

Oana 1

26.11.2018, 11:12

Pai nu cauta...nu stiu unde ai vazut...praful de copt este doar in blat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cadou (3)