Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca

de Catalina L in Mancaruri de post, 22 Mar 2024 | 753 vizualizari

 

Socca est o specialitate din regiunea francezä Nisa /Nice pe bazä de fäinä de näut.
Simplu de facut si delicioasa este ca o pizza fina fara gluten.
Am utilizat ca masura un pahar de apa de 200 ml.  
https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/tarta-cu-faina-de-naut-ceapa-si.html

Pentru Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca sunt necesare cateva ingrediente: faina de naut, ulei de masline, ceapa, usturoi si masline.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca
  • 3/4 pahar de faina de naut bio
  • 1 pahar si 1/4 de apa
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 cepe rosii
  • ierburi de Provence
  • 2 catei de usturoi roz
  • masline de calitate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca:

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca

Puneti faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti ierburi de Provence si incorporati 1 lingura de ulei.

Lasati deoparte timp de 30 de minute. 

Incalziti cuptorul la 220 °C.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.

Sotati-le in 2 linguri de ulei. Puneti sare si piper.

Ungeti cu 2 linguri de ulei o forma de tarta ( 24 cm) si puneti la cuptor timp de 5 minute. Amestecati aluatul si varsati-l in forma incinsa .

Depuneti deasupra ceapa si usturoiul, decorati cu maslinele.

Dati la cuptor timp de 10 -15 minute, trebuie sa fie colorata pe margini.

Scoateti, puneti pe o farfurie, presarati verdeata si taiati felii.

Serviti!

Vezi si reteta de Tarta aperitiv cu branzeturi si legume.

TIPS-URI

1

Am utilizat ca masura un pahar de apa de 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

pe 24.06 la 20:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Fasole facaluita cu ceapa caramelizata