Husleves este o supa traditionala ungureasca de carne ce ocupa locul nr.24 din Topul 50 a celor mai bune supe din lume.
Necesita mai mult timp de preparare, dar merita efortul.
Foarte revigoranta, recomandata in zilele friguroase, dupa petreceri sau boli sezoniere.
Sursa de inspiratie cu mici ajustari aici
Pentru Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de pasare, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, radacinoase, taietei.
Iata cum se prepara Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World.
Gaina o fasonam si o punem intr-o oala la fiert cu apa, eliminam orice spuma formata.
Adaugam sarea, legumele, usturoiul si patrunjelul legat in buchetel, pastrand cateva fire pentru servire (optional)
Fierbem supa pana carnea se desprinde usor de pe os.
Strecuram supa, carnea o oprim intr-un bol lasat la cald, la fel si legumele.
Potrivim supa de sare si piper.
Separat se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si se scurg intr-o sita. Se adauga inapoi in oala si se toarna un polonic de supa-stoc, pentru a evita lipirea pastelor.
Supa se serveste fiebinte repartizand-o in boluri ,mai intai carnea, taiteii, cateva legume daca doriti si turnat supa-stock fierbinte peste carne, legume si taitei.
Se orneaza cu patrunjel proaspat.
Supa este gata!
Pofta buna!
1
Pentru ca supa sa va iasa clara, fierbeti-o la foc mic.
2
Durata prepararii a acestei supe depinde de carne. Cea de curte, fierbe mai mult.
3
Legumele se pun la fiert bucati mari pentru a putea eliminate la sfarsit.