Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 16 Feb 2024 | 4269 vizualizari

 

Husleves este o supa traditionala ungureasca de carne ce ocupa locul nr.24 din Topul 50 a celor mai bune supe din lume.
Necesita mai mult timp de preparare, dar merita efortul.
Foarte revigoranta, recomandata in zilele friguroase, dupa petreceri sau boli sezoniere.
 Sursa de inspiratie cu mici ajustari aici
Pentru Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de pasare, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, radacinoase, taietei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World.
  • o gaina de tara (am folosit doar jumatate) sau alta carne
  • o jumatate gulie
  • 2-3 morcovi
  • o ceapa mare
  • 1 cartof mare
  • un ardei gras
  • o radacina patrunjel
  • o legatura patrunjel
  • 3-4 catei usturoi
  • o mana taitei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust.
  • 5 l apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World:

Iata cum se prepara Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World.

Gaina o fasonam si o punem intr-o oala la fiert cu apa, eliminam orice spuma formata.

Adaugam sarea, legumele, usturoiul si patrunjelul legat in buchetel, pastrand cateva fire pentru servire (optional)

Fierbem supa pana carnea se desprinde usor de pe os.

Strecuram supa, carnea o oprim intr-un bol lasat la cald, la fel si legumele. 

Potrivim supa de sare si piper.

Separat se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si se scurg intr-o sita. Se adauga inapoi in oala si se toarna un polonic de supa-stoc, pentru a evita lipirea  pastelor.

Supa se serveste fiebinte repartizand-o in boluri ,mai intai carnea, taiteii, cateva legume daca doriti si turnat supa-stock fierbinte peste carne, legume si taitei.

Se orneaza cu patrunjel proaspat.

Supa este gata!

Pofta buna!

 

Vezi si reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca supa sa va iasa clara, fierbeti-o la foc mic.

2

Durata prepararii a acestei supe depinde de carne. Cea de curte, fierbe mai mult.

3

Legumele se pun la fiert bucati mari pentru a putea eliminate la sfarsit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de cartofi