Reteta de spaghete cu scoici decorticate, cu unt si parmezan este o reteta usoara,rapida si gustoasa.Desi mie nu imi plac scoicile,fructele de mare samd simple,gatite in acest mod,cu paste,le devorez:)).
Ingrediente Reteta de spaghete cu scoici decorticate, cu unt si parmezan
Preparare Reteta de spaghete cu scoici decorticate, cu unt si parmezan
Eu am avut scoici prefierte, din pacate n-am gasit altele. Daca aveti scoici care nu sunt prefierte, inainte de a le gati, puneti un vas cu apa si sare pe foc lasati sa dea in clocot, puneti scoicile si lasati-le 1-2 min, apoi continuati sa le gatiti cum am scris mai jos..
Intr-un vas punem untul(il putem inlocui cu 2 linguri ulei de masline) si il lasam sa se topeasca. Intre timp curatam ceapa si usturoiul, pe care le taiem rondele subtiri si le adaugam peste unt. Le sotam 3-4 min., apoi adaugam scoicile decongelate si scurse bine. Lasam totul 5-7 min. pana se rumenesc un pic scoicile, apoi adaugam vinul, dam focul iute pentru a se evapora alcoolul, apoi adaugam rosiile pasate in prealabil. Adaugam 50 ml apa si lasam totul la foc mic 15min. sau pana scade sosul bine.
Intre timp punem spaghetele la fiert(puteti folosi orice tip de paste) conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cand sosul este gata,adaugam spaghetele fierte si scurse,mai lasam 1-2 min pe foc amestecand continuu. La sfarsit adaugam mararul tocat marunt.
Se servesc calde cu parmezan deasupra.
In ce moduri mai gatim noi scoicile?
Pai facem Scoici la tigaie cu usturoi si vin, Risotto cu scoici dar si Scoici de mare cu Emmentaler