Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat

de RODIMUR in Spaghete, 9 Noi 2017 | 30422 vizualizari

 

Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat este o mâncare pe care am preparat-o adeseori, nu numai pentru că este foarte gustoasă și sățioasă, ci și pentru că, odată terminată, nu trebuie să mai fac și o garnitură și nici nu cere murături alături. Deci Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat e o mâncare 3 în1!
 Am preparat spaghete cu carne de vită, dar și cu cea de purcel și aceasta din urmă mi se pare mai potrivită, pentru că este mai dulce, mai bună, mai ușoară și pentru că fierbe mai repede.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat

  • 400 grame de pulpă de porc
  • 250 grame de spaghete
  • 2 cepe
  • 6 căței de usturoi
  • 2 linguri încărcate de pastă de tomate
  • ulei pentru călit cepele
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc
  • ierburi de Province
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat:

Preparare Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat

Cepele se curăță, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie și să devină transparentă.

Carnea se curăță de vițe, pielițe și grăsimi, se spală și se taie cubulețe, după care se călește peste ceapă în cratiță, până devine albă. Se toarnă apă în cratiță, cât să depășească de două ori nivelul cărnii și se pune la fiert, la foc mediu.

Se spumuiește când este cazul și se lasă carnea în continuare să fiarbă înăbușit.

Separat se fierb spaghetele în apă multă, clocotită și sărată și când sunt aproape gata, se strecoară de apa în care au fiert, se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă.

Se subțiază cu apă (un pahar) pasta de tomate în care s-au pus toate condimentele și usturoiul tăiat fin.

 Când apa în care a fiert carnea a scăzut mult, se adaugă spaghetele scurse de apă și sosul de tomate cu condimentele, se amestecă ușor, după care se pune cratița la cuptor, la foc mediu. După 15-20 de minute, se scoate cratița din cuptor și mâncarea poate fi deja servită.

Noi mai facem bun cu spaghette si Spaghete cu kaizer si legume la cuptorSpaghete cu ciuperci (post) si Spaghete cu sos de spanac

TIPS-URI

1

Nu prăjiți cepele tare, ca să nu se ardă și să devină amare. Căliți-le doar puțin, până devin transparente și dulci.

2

Înainte de a adăuga spaghetele peste carnea, verificați dacă aceasta este complet fiartă. Dacă nu este fiartă complet, atunci va trebui să continuați fierberea ei, pentru că în cuptor, în amestec cu spaghetele, va fierbe mai greu.

3

Dacă veți ține prea mult spaghetele la cuptor, se vor terciui.

4

Spaghetele trebuie să aibă puțin sos, dar nu trebuie să fie apoase.

5

Dacă veți face abuz de condimente, sau de anumite legume, mâncarea își va diminua simțitor gustul ei normal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

17.11.2017, 08:08

Mulțumesc frumos, Xana!

RODIMUR 1

17.11.2017, 08:09

Mulțumesc frumos, Kytz! Mă bucur că-ți plac spaghetele cu cărniță de purcel...!

RODIMUR 1

17.11.2017, 08:10

Mulțumesc frumos, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă italiana