Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem

de ione21 in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 62403 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr brânză de vaci proaspătă
  • 100 gr zahăr
  • 2 ouă
  • 1 vârf linguriţă bicarbonat stins cu lămâie
  • 1 vârf cuţit sare
  • Zahăr vanilat
  • 200 grame făină
  • Ulei pt prăjit

Mai avem nevoie de:

  • Smântână
  • Dulceaţă/gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem:

Reteta de preparare a papanasilor

Brânza se amestecă cu zahărul, sarea, vanilia, ouăle, bicarbonatul şi făina; Într-o tigaie adâncă se pune uleiul la încins;

Se formează din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului, se găureşte cu degetul în centru apoi se măreşte gaura din mijloc şi se aplatizează foarte puţin colacul obţinut; separate se fac biluţe mai mici care să acopere gaura colăcelului; Se dă focul la mic sub tigaie şi se prăjesc pe ambele părţi până sunt rumeni;

Se servesc cu smântână şi dulceaţă de fructe de pădure (recomandabil).

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine