Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

de Gergiana S in Dulciuri, 10 Ian 2014 | 3904 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Papanasi...atat trebuie sa imi spui ca mi s-a aprins beculetul, mi se face o pofta de mor si ma pun repede pe facut.Am mai multe retete, insa aseara am optat pentru cea mai rapida dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 450-500 gr branza proaspata
  • 2 oua
  • 12-15 lg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • smantana si dulceata pentru servit\
  • 500 ml ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata:

Reteta de preparare a papanasilor

Punem branza intr-un castron incapator. Adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala si bicarbonatul stins. Amestecam compozitia cu o spatula. Apoi adaugam si faina. Omogenizam bine si adaugam faina cernuta.

Cu mainile bine infainate, luam cate o bila de aluat pe care o aplatizam usor cu palmele si careia ii facem o gaura in mijloc.Punem la prajit pe baie de ulei si intoarcem.Scoatem cand incep sa se rumeneasca.Dupa ce am terminat de facut papanasii, din aluatul ramas facem bilute si la fel le prajim in ulei.Tinem acoperit pana la servire.

Peste papanasii facuti puem smantana din belsug, dulceata(visisne am folosit eu), iar smanatana, iar dulceata si putin zahar pudra.

TIPS-URI

1

se topesc in gura

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]