Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular
Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti urmari cum am pregatit eu papanasi chiar aici!!!!
Pentru aceasta reteta avem nevoie de: branza de vaci zahar, faina, oua
Ingrediente pentru Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular:
Cum se prepara Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular:
Amestecam branza, scursa bine de zer, cu zaharul, ouale, bicarbonatul de sodiu alimentar, sarea. Incorporam faina si framantam usor pana obtinem un aluat fraged, ce nu se lipeste de maini. Lasam aluatul sa se odihneasca aprox 15-20 min.
Impartim aluatul in portii potrivite si modelam papanasii in palma sau pe blatul de lucru. Cu degetul mare formam gaura specifica a acestora si apoi facem si biluta corespunzatoare.
Punem ulei la incins intr-o craticioara si incepem sa prajim papanasii si bilutele, pe ambele parti cateva minute, pana cand se rumenesc si capata o culoare frumoasa. Dupa ce ii prajiti pe toti, urmeaza partea in care ii ornati cu smantana si dulceata in cantitatea dorita de voi, iar apoi nu mai stati pe ganduri, ii puteti servi.
Sa incercati si reteta de Papanasi fierti cu prune, e un deliciu! Sa incercati si reteta de Papanasi cu branza proaspata de vaci
Va recomandam si Reteta de preparare a papanasilor reinventati
1
Nu faceti papanasii prea mari pentru ca la prajit se vor mari/ umfla foarte mult
2
Cumparati branza scursa bine de zer sau o puteti pune la scurs intr-o sita