Reteta de preparare a papanasilor Un desert foarte popular si cu asta am spus tot. Iar faptul ca-ti permite sa te "joci" putin cu ingredientele dupa bunul plac,il face si mai interesant. Acum, ce-i drept sa spun...cam ingrasa :) Dar pana una alta, cine-a venit in cautare de cure de slabit, n-a venit unde trebuie :) Sper sa va bucurati de acest desert. Fie el si virtual :)
Reteta de preparare a papanasilor
Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore;
Montati vasul de inox al malaxorului (eu am folosit un Ankarsrum) , atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului / Nu-i problema daca nu aveti un malaxor – puteti framanta totul de mana;
Adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon;
Porniti aparatul pe viteza mica;
Intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt;
Adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox;
Lasati la framantat cca 8-10 min;
Intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele;
Taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici);
In momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic;
Dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min;
Lasati-o sa se raceasca si apoi bagati-o in frigider;
Intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau;
Incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta;
Prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti);
Scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces;
Montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni;
Pofta buna !