Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

de AlexTeacher in Dulciuri, 4 Iun 2015 | 4649 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Un desert foarte popular si cu asta am spus tot. Iar faptul ca-ti permite sa te "joci" putin cu ingredientele dupa bunul plac,il face si mai interesant. Acum, ce-i drept sa spun...cam ingrasa :) Dar pana una alta, cine-a venit in cautare de cure de slabit, n-a venit unde trebuie :) Sper sa va bucurati de acest desert. Fie el si virtual :)

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Pentru papanasi:
    • Branza proaspata (de vaci) – 350 g
    • Faina de cozonac – 240 g
    • Ou – 1 buc
    • Zahar – 80 g
    • Praf de copt – 1 pliculet
    • Coaja rasa de la 1/2 lamaie
    • Apa de trandafiri – 2 lingurite
    • Zahar vanilat bourbon – 2 pliculete
    • Smantana grasa – 200 g
    • Ulei de floarea soarelui – 400 ml – 500 ml
    • Pentru dulceata:
      • Cidru – 100 ml
      • Capsuni – 200 g
      • Scortisoara baton – 1 buc
      • Anason stelat – 1 buc
      • Cuisoare – 3-4 buc
      • Gellfix – 1/4 plic
      • Zeama de lamaie – 3 linguri
      • Zahar gelifiant – 80 g
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher:

 Reteta de preparare a papanasilor

  • Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore;

  • Montati vasul de inox al malaxorului (eu am folosit un Ankarsrum) , atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului / Nu-i problema daca nu aveti un malaxor – puteti framanta totul de mana;

  • Adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon;

  • Porniti aparatul pe viteza mica;

  • Intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt;

  • Adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox;

  • Lasati la framantat cca 8-10 min;

  • Intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele;

  • Taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici);

  • In momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic;

  • Dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min;

  • Lasati-o sa se raceasca si apoi bagati-o in frigider;

  • Intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau;

  • Incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta;

  • Prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti);

  • Scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces;

  • Montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni;

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor