Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

de oanapl in Prajituri, 24 Mar 2024 | 2103 vizualizari

 

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă, care se pregătește foarte ușor.

Pentru Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, faina, zahar, mere, scortisoara, nuci, smantana, mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone
  • 11 mere (800g mere curățate)
  • 2 plicuri zahăr vanilat (18g)
  • scorțișoară
  • 30g nuci caramelizate
  • pentru pandișpan:
  • 4 ouă
  • 80 g zahăr
  • 80 g făină
  • 1 praf sare
  • esență de vanilie
  • pentru cremă:
  • 400 ml smântână pentru frișcă ( 30% grăsime)
  • 250 g mascarpone
  • 50g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie de copt, se toarnă merele, se nivelează bine și deasupra se presară zahărul vanilat și scorțișoară după gust. Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade C, pentru 20-25 de minute.


Între timp se pregătește pandișpanul. Se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare apoi treptat se adaugă zahărul. Se mixează până când arată ca o bezea tare și fermă, se pun gălbenușurile pe rând și esența de vanilie peste și se mai mixează 2 minute.Se adaugă făina cernută și se amestecă cu o spatulă cu mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua.
Se scoate tava din cuptor, se presară 30g nuci caramelizate și se toarnă aluatul deasupra merelor. Se introduce tava în cuptor pentru aproximativ 25 de minute (până când trece testul cu scobitoarea).
Imediat după ce s-a copt blatul, se răstoarnă pe un platou și se lasă să se răcească complet.

Se mixează crema mascarpone cu zahărul măcinat pentru un minut, apoi se adaugă smântână pentru frișcă și se mixează până când arată ca o cremă aerată (nu se mixează excesiv, altfel se taie crema).

Crema obținută se pune deasupra merelor. Eu am pudrat cu scorțișoara.
Se lasă la frigider o oră, înainte de a fi servită.

Vezi si reteta de Prajitura invizibila cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "inghetata falsa"