Tarta cu mere si piersici

de Heracleea in Prajituri, 13 Mar 2013 | 3727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 lingura seminte de in macinate
  • 1 lingura tarate de grau
  • 4 linguri faina din tarate de ovaz
  • 4 linguri indulcitor
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura
  • 3 mere
  • 1 cutie branza de vaci 0%
  • 4 linguri indulcitor
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 2 oua
  • Design
  • felii de piersici proaspete sau de la congelator
  • 1 plic glazura tort incolora
  • 2 linguri indulcitor
  • 250 ml. apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si piersici:

Intr-un castron ametscati ingredientele uscate (taratele, indulcitorul, praful de copt si semintele de in). Adaugati ouale si esenta si omogenizati bine.  Lasati deoparte cca 10 minute sa se umfle un pic taratele. Va rezulta un amestec ce va putea fi intins cu usurinta intr-o tava de tarta.

Pentru umplutura curatati merele si dati-le pe razatoarea mica. Le amestecati apoi cu branza de vaci, scortisoara si cardamom, oua si indulcitor. Omogenizati bine apoi turnati amestecul peste blatul de tarta.

Preincalziti cuptorul la 180 gr.

Intre timp taiati feliute de piersica si aranjati-le pe suprafata umpluturii. Dati la cuptor 5 minute la 180 grade, apoi micsorati temperatura la 170 si coaceti tarta 30-40 minute. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca bine.

Amestecam apoi cu ajutorul unui tel glazura incolora cu indulcitor si apa, fierbem pentru un minut dupa care turnam cu grija peste tarta racita. Se da la rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Heracleea 1

11.04.2013, 12:29

Bine v-am gasit!

Heracleea 1

02.06.2013, 01:03

tarta e pentru dieta Dukan, de aceea are un blat mai ”ciudat”

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si gutui