Ouale se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si isi maresc volumul,se adauga uleiul,laptele,faina amestecata cu praful de copt(la faza asta dati mixerul pe treapta cea mai mica)si la sfarsit coaja rasa de lamaie+portocala.
Se tapeteaza tava de la aragaz cu unt si faina(faina numai pe fundul tavi nu si pe margini)se pune aluatul si peste rabarbarul curatat,taiat cubulete si dat prin gris(gris cat se prinde de el,in loc de faina).
Se baga tava in cuptorul incalzit in prealabil 30-40 min.la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia).Cand placinta capata o culoare frumoasa si trece testul scobitori,e gata.
Se lasa la racit,se taie si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!!!
1
folositi ca masura aceeasi cana(mai mica putin ca cea ptr.lapte
2
cana mea masoara 140 gr,faina...de ex
3
rabarbar puteti folosi cat de mult,sa acopere bine aluatul
4
zaharul vanilat l-am pus in cana si am complectat pana la 2 cani cu zahar tos