Reteta de prajitura cu crema de cocos

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Dec 2022 | 9548 vizualizari

 

Craciun Fericit !🎄
Astazi va impartasesc cu drag Reteta de prajitura cu crema de cocos.
Ingredientele principale ale acestei retete sunt: oua, zahar, faina, ulei, lapte, nuca de cocos, unt, ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu crema de cocos
  • blat
  • 200 g albus
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 13 g cacao
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri lapte 3,5% grasime
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Crema
  • 400 ml lapte 3,5% grasime
  • 100 g zahar
  • 40 g amidon
  • 140 g nuca de cocos
  • 150 g unt cu 82 % grasime
  • Decor ciocolata topita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu crema de cocos:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de cocos

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat uleiul amestecat cu apa si am mixat cca 1 min, la final am incorporat faina si cacaua, cernute, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat amestecul in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-25 min, am folosit testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca bine.

Sirop : Apa cu zaharul le-am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat estenta de vanilie. L-am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Untul l-am dat pe o razatoare marunta ca sa il pot amesteca mai bine in crema, asta pentru ca am uitat sa il scot mai devreme din frigider. Intr-un castron de inox am pus zaharul, amidonul si am diluat cu lapte. Am pus castronul pe baie de aburi si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase, am adaugat nuca de cocos si am continuat sa amestec cca 5-6 min. Am luat vasul de pe baia de abur si am incorporat untul, putin cate putin.

Asamblare : Am taiat marginile blatului , am obtinut un blat de 24/16 cm. Am insiropat foarte bine blatul apoi am intins crema cat mai uniform posibil. Am portionat prajitura in 24 de prajiturele mici. Apoi le-am glazurat cu ciocolata topita.

Vezi si reteta de Tort Raffaello

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu ciocolata