Desert negresa cu ciocolata si frisca

de oanapl in Prajituri, 30 Apr 2021 | 3075 vizualizari

 

"retete pascale"

 

INGREDIENTE

  • 270g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
  • 135g unt
  • 4 ouă
  • 100g zahăr măcinat
  • 1 praf de sare
  • 120 g făină
  • -pentru ornat:
  • 200 ml frișcă neîndulcită
  • 30g zahăr măcinat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu ciocolata si frisca:

Topești pe baie de aburi untul și ciocolata ( luați de pe abur înainte să fie topit complet și amestecați. În felul acesta nu o să aveți o compoziție fierbinte dar va fi perfect omogenă) .

Bați ouăle cu un praf de sare, cu telul, apoi adaugi zahărul măcinat și bați cu telul până când devin o spumă omogenă. Adaugi ciocolata topită și omogenizezi, apoi adaugi făina și omogenizezi ușor.
Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o dai la cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 25-30 de minute. Se scoate pe un grătar și se lasă să se racească.
Mixezi frisca cu zahărul și ornezi prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa