Reteta de pandispan cu visine

de susu in Prajituri, 3 Mai 2010 | 50231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 275 gr faina
  • 275 gr zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 5 linguri apa clocotita fiarta
  • 2 linguri lichior de cocos
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 300 gr visine, capsuni sau caise.  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de pandispan cu visine:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin crema. Se adauga pe rand 5 linguri de apa clocotita fiarta si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata. Se pune si zaharul vanilat.Daca doriti un blat mai pufos si aerat faina se cerne de doua ori dupa ce a fost masurata Adaugam toata faina dintr-un foc si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn, apoi adaugam in doua transe albusurile batute bat cu 2 linguri de zahar pudra(amestecam de jos in sus ca sa nu se lase).



Punem aluatul in tava unsa si tapetata ( eu folosesc tava cuptorului) iar pe deasupra visinele intregi fara samburi, capsunile taiate in doua daca sunt mari sau caisele tot pe din doua sau felii in functie da marimea lor. Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute(in primele 15 minute nu deschidem cuptorul) Dupa 30 minute se face testul cu scobitoarea in locul unde este numai blat fara fructe. A nu se lasa mai mult de 35 minute pentru ca se va arde in partea de jos. Dupa racire se scoate din tava si se pudreaza cu putin zahar pudra pentru aspect si apoi se taie.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

madi_marin 1

04.05.2010, 13:36

ce mult imi place prajiturica asta......e delicioasa.....de-abia astept sa apara visinele.....

ela 1

04.05.2010, 18:13

si noua ne facea mama in copilarie ceva asemanator

elena1988 1

10.03.2011, 16:15

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata