Prajitura Deliciu

de Rocsi in Prajituri, 22 Feb 2014 | 17942 vizualizari

 

O prajitura, asa cum ii zice si titlul, de un mare deliciu. Toate ingredientele se combina perfect si abia asteptam sa treaca seara ca sa o degust... Din partea tuturor a primit un mare WOW!!! Este o prajitura perfecta si pentru sarbatori, zile de nastere daca vreti sa va impresionati musafirii.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 albusuri
  • 1 ou
  • 3 linguri nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de telefon

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingurita amidon
  • coaja rasa de la o portocala

In plus:

  • 250 miez de nuca
  • biscuiti simpli
  • 1 cana cafea preparata
  • 250 gr nutella
  • bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu:

Miezul de nuca il tocam marunt cu un cutit.
Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt punem nuca si o nivelam ( am folosit o tava de 24 pe 37).
Blatul:
Batem toate albusurile spuma, inclusiv cel de la oul ingreg, adaugam un praf de sare, zaharul treptat, galbenusul si praful de copt.
Incorporam usor faina, zaharul cu pastai de vanilie si nuca macinata.
Cu ajutorul unei linguri punem compozitie peste nuca, dar usor sa nu le amestecam, apoi nivelam cu o paleta.
Dam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita , circa 20 de minute pana prinde o culoare aurie.

Il scoatem din cuptor cand este gata, il rasturnam fierbinte pe un platou, desprindem hartia de copt si il ungem cu nutella.
Cand s-a racit il dam la frigider.

Crema:
Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam laptele, amidonul, le transferam pe baie de aburi si amestecam continuu pana obtinem o crema de consistenta unei smantani. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Frisca lichida o mixam spuma, incorporam amestecul rece de galbenusuri apoi coaja rasa de portocala.

Scoatem blatul din figider, punem jumatate din crema si o nivelam.
Biscuitii ii trecem prin cafea, ii asezam peste crema, iar deasupra venim cu restul de crema.

Decoram cu bombonele sau ce altceva doriti si o dam la rece.
Pofta buna!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura deliciu cu nuca si caramel un desert de nota 10