Pfff, de la mijlocul lui decembrie am scos din nou la treabă pe Maricica nr. 3 din Casa Zmeilor! A șomat vreo 2 ani, dar acum și-a scos pârleaua, cum se zice, la cca. 3 zile pun la făcut pâine!
Daa, recunosc, încă n-am avut curajul cu maia, doar varianta clasică cu drojdie uscată! ;)
Șiiii, stăteam relaxată pe canapea (să nu zic că de fapt, la duș mi-a venit ideea!!! :D) să fac o pâinică mai altfel, cu ce mirodenii am prin casă!!!
Așa am inventat o nouă rețetă de pâine ( cred! ;) oi fi văzut ceva pe internet și mi-a rămas undeva pe retin sau într-un sertărel din căpșor!!!).
Să zic, mai bine aperitiv, că o savurezi fără altfel de ingrediente alături!
Pentru Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci am folosit urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, apa, rozmarin, nuci.
Spor și poftă bună!
Iata cum se prepara Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci
Maricica nr. 3, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.
În recipientul masinii de pâine se pune apa călduță, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).
Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează 120 de minute.
După cca. 10 minute adăugați pudra de boia dulce, rozmarinul uscat și miezul de nucă.
Atenție, ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschideți capacul.
Simplu și gustos dacă aveți slugoaie, vorba Bucătărașilor, dacă nu, vă puneți pe frământat și apoi lăsat la dospit cca. 30 minute, sau mai bine până a doua zi la rece. Apoi pus la copt în oale de fontă, tavă special, sau chiar într-o oală/tavă simplă! J
Spor și poftă bună!
Vezi si reteta de Paine cu seminte.