Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

de Panacris in Dulciuri, 24 Dec 2023 | 1837 vizualizari

 

De când am vazut rețeta asta la Chef Nicolaie Tomescu, m-a tot bântuit. Și dacă aveam ceva puncte de cheltuit la Gatesc.ro, mi-am adus un nou ajutor în bucătăria Panacris, pe lângă celelalte slugoiae! El este Nuculeț! ;) Am renunțat la forma clasică pentru aragaz, mai ales că era din aluminiu și noh, nu e prea sănătoasă! Nuculeț e super rapid, coace 24 coji de nucă în cca. 2 minute, așa că am salvat jumătate de zi, de copt clasic la flagara de gaz, care are doar vreo 8 locașuri! Hai, gata cu vorbăria, spor și poftă bună la "Rețete pentru masa de Crăciun"!
P.S. da, am deviat un pic de la rețeta Chef-ului, că nu am avut destulă nucă de cocos în cămara și am improvizat, adaugând nucă neaoșă! ;)
Pentru Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci  am folosit urmatoarele ingrediente: unt, faina, oua, zahar, lapte condensat, nuca de cocos.
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci 
  • Pentru aluat:
  • Unt gras 180g,
  • Extract de vanilie 1 linguriță,
  • Făină albă cca. 400 g,
  • Pudră de cacao 6 linguri,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr pudră vanilinat cca. 70 g,
  • Sare de masa ½ linguriță.
  • Pentru cremă:
  • Lapte condensat cca. 400 g,
  • Fulgi de cocos 175 g,
  • Miez de nucă 175 g,
  • Miere cca. 50g,
  • Ulei de cocos cca. 60 ml,
  • Sare de masa ½ linguriță.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci:

Iata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci 

Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se omogenizează, într-un castron sau vas-ul mixerului.

Apoi se adaugă rând pe rând ouăle, amestecându-se până ce se înglobează în aluat.

Se adaugă făina, pudra de cacao și praful de copt amestecându-se ușor până ce obținem un aluat omogen, care se lasă la rece cca. 30 minute.

Se scoate aluatul de la rece și se fac biluțe mici, de cca. 5 grame.

Se încinge bine forma clasică sau cea electrică și se pun  rapid biluțele, ca să se coacă uniform. Se închide forma și se presează bine ptr 15 secunde, apoi se întoarce pe partea cealaltă, asta ptr forma clasică, acum că am jucărie nouă, nu e nevoie de acest pas.

Cojile se scot după cca. 2 minute și se lasă la răcit pe un grilaj.

Cât se răcoresc cojile ne ocupăm de cremă.

Laptele condensat și uleiul de cocos se pun la încălzit într-un vas la foc mic, amestecându-se lin cât să se înglobeze cele două lichide. Apoi se adaugă praful de sare, fulgii de cocos, nuca mărunțită și mierea, lăsându-se la gătit cca. 5 minute până ce se omogenizează.

Apoi se lasă un pic la răcit și se trece la ultima migălelală, umplerea nucilor! ;) Aici TataZmeu m-a ajutat la greu! ;) Un pic de migăleală, dar se mertiă efortul!  

Spor și poftă bună!

Vezi si reteta de Nuci umplute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

25.12.2023, 12:02

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Lau 1

02.01.2024, 20:44

Rocsi 1

09.01.2024, 19:34

Ador nucile umplute! Si eu mi-am luat forma electrica de nuci si mi se pare grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de branza si iaurt cu vanilie