Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos

de CameliaR in Mancaruri cu carne, 12 Apr 2017 | 121855 vizualizari

 

Este prima data cand pregatesc Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos. Am citit mai multe retete atat de pe Bucataras, cat si de pe alte site-uri culinare.  A iesit foarte buna si s-a mancat rapid.  
Este o reteta spornica din care pastrezi o portie si pentru a doua zi.
Pentru Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne tocata, cartofi, morcovi, ceapa, suc de rosii, smantana, cascaval, oua.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos
  • 900 g de carne tocata vita+porc
  • 9 cartofi medii
  • 3 morcovi
  • 4 cepe potrivite
  • 600-700 ml suc de rosii (eu am folosit suc de rosii facut in casa)
  • 200 g smantana
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 2 oua
  • ulei
  • patrunjel
  • sare si piper
  • oregano (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos:

Iata cum se prepara Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos

Curatam ceapa si morcovii, apoi ii spalam. Eu am achizitionat de curand un chopper de care sunt tare multumita. Am tocat legumele in bucati potrivite, apoi le-am taiat la chopper. Au iesit perfecte.

Intr-o oala mare, am pus apa cu un praf de sare, la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat cartofii in coaja pe care i-am spalat bine inainte. Intr-un wok am pus ulei la incins. Adaug morcovii si ceapa. Le las sa se caleasca aproximativ 6-7 minute. Adaugam carnea tocata si amestecam cu o lingura de lemn. Amestecam usor pana cand carnea nu mai are un aspect rosiatic. Adaugam sucul de rosii si amestecam usor. Condimentez cu sare, piper, patrunjel tocat si putin oregano. Adaug aproximativ 300-500 ml de apa. Lasam amestecul la  foc potrivit, pana cand scade. Amestecam din cand in cand. Spre final, amestecam in continuu.

Intre timp, curatam de coaja cartofii pe care i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. Ii trecem printr-un jet de apa, apoi i taiem felii potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt sau o ungem cu unt.  Asezam un strat de cartofi in tava de copt, apoi adaugam un strat din amestecul de carne. Adaugam din nou un strat de cartofi, iar unul din amestecul de carne. La final,adaugam un  strat de cartofi.

Intr-un bol, punem cele doua oua impreuna cu smantana si cascavalul. Amestecam cu un tel. Adaugam amestecul obtinut peste ultimul strat de cartofi. Nivelam pe toata suprafata tavii.

Introducem tava in cuptorul preincalzit,  la 180 grade C, timp de 30-45 de minute. Este delicioasa!

Se poate servi cu o Salata de varza, Salata de ardei copti cu usturoi sau cu Salata de legume cu sos de mustar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

CameliaR 1

12.04.2018, 20:01

Ma bucur enorm ca a fost pe gustul tau. Nu iti face griji, data viitoare o sa pui si patrunjel. Pofta buna!

VirnaEmil 1

24.07.2019, 14:18

Tocmai am facut aceasta reteta.Am adaugat in plus o vanata mica.Foarte buna si nu e dificil de gatit

abstract01 1

12.12.2020, 16:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitele de porc crocante