Stiu ca iar strambati din nas, dar noua ne place fooarte mult reteta de fudulii de porc trase la tigaie! Cred ca asta e si norocul nostru de le gasim si ieftine ( 7,8 lei/ kg ): oamenii nu le agreeaza si nu le cumpara. (dar nu stiu ei ce pierd), asa ca preparam noi reteta de fudulii de porc trase la tigaie.
Reteta de fudulii de porc trase la tigaie
Reteta de fudulii de porc trase la tigaie
Fuduliile se cresteaza si se jupoaie de camasa invelitoare (scrot), apoi se feliaza pe lung si se pun intr-un vas cu otet si sare, pentru 30 minute.
Se scurg bine intr-o strecuratoare si se spala in 2-3 ape reci, pentru a indeparta mirosul de otet. Presaram sare si condiment pentru gratar, apoi le frigem pe tigaia incinsa. La inceput vor lasa multa apa, care va fi scursa de cate ori este nevoie. Le intoarcem pe toate partile, iar cand sunt rumenite le scoatem pe o farfurie si le servim cu muraturi sau catei de usturoi.
La fel de delicioase si usor de preparat - Fudulii de vitel sau Fudulii de curcan cu praz
Sau, puteti pregati din fudulii - Frigarui de fudulii de curcan la grill (gratar)