Fasole verde cu pui şi porc

de ionix in Mancaruri cu carne, 14 Noi 2010 | 4435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde
  • 5 ciocanele
  • 500 g ceafa de porc
  • 3 linguri cu ulei
  • busuioc
  • sare si piper
  • o capatana cu usturoi
  • o ceapa
  • 1 ardei gras galben
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu pui şi porc:

Incepem prin a spala foarte bine carnea iar carnea de porc o taiem felii mai groase.

In uleiul bine incins punem carnea de porc si puiul pe margine. Adaugam si doua linguri cu apa si lasam sa se prajeasca.

Din cand in cand mai stingem cu apa. Cand carnea este aproape gata punem doi catei de ustuoi, taiati fidelute, si condimentam (cu sare, piper si busuioc).

Carnea prajita o scoatem din tigaie.

Eu am folosit fasole verde congelata. Le-am pus in apa si le-am dat intr-un clocot iar apoi le-am scurs.

In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa si ardeiul taiate cubulete. Cand ceapa s-a inmuiatt adaugam fasolea si punem apa, cat sa acopere fasolea.

Dam la foc iute si lasam pana cand scade, eu am lasat 30 de minute. Spre sfarsit adaugam usturoiul si zeama de lamaie. Condimentam cu sare, piper si busuoic iar apoi oprim focul.

Peste fasole punem carnea, acoperim tigaia si lasam la innabusit vreo 10 minute.

Se serveste cu mujdei si mamaliguta.

POfta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu pui şi porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 22:29

ce asi mai manca si eu o portie............mmm..................

ionix 1

20.11.2010, 23:04

@Medi... sa-ti pui pofta-n cui eu nu mai am dar iti fac niste peste, vrei?

babi5 1

20.12.2014, 11:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui