Regina prajiturilor

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Apr 2011 | 42025 vizualizari

 

Pentru ca, dupa parerea mea, e CEA MAI BUNA prajitura pe care am facut-o vreodata (pana acum :)) ) ! Asta pentru fanii cremelor pralinate :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 4 lg pesmet
  • 5 lg nuca macinata
  • 1 lg faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Creme:
  • 600 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 2 budinci de vanilie
  • 2 lg faina
  • 250 gr zahar
  • 300 gr margarina RAMA
  • 1 lg Finetti
  • 100 gr nuca macinata
  • 50 gr alune prajite macinate
  • + 150 gr alune nesarate
  • + 200 gr Finetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Regina prajiturilor:

Pregatim tava in care vom coace blatul (25 cm x 35 cm). Asezam alunele peste tot in tava si le prajim in cuptor.

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, iar cand compozitia se tine de tel adaugam pesmetul, nuca si faina amestecate in prealabil cu praful de copt, in ploaie.

Scoatem tava cu alunele prajite, turnam blatul peste ele (eu le-am mai zdrobit putin), apoi dam iar tava la cuptor la 180C pana cand blatul e bine copt, cca 45min.

Il lasam la racit, il intoarcem cu alunele in sus, apoi il ungem cu cele 200 gr de Finetti.

Cremele:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare, apoi adaugam budincile si faina, iar la final turnam laptele si omogenizam. Mutam vasul pe baie de aburi si amestecam constant pana se ingroasa. Cand e gata, o luam jos de pe foc si o lasam la racit.

Margarina se mixeaza pana devine cremoasa, apoi adaugam cate putina crema pana cand omogenizam totul. Urmeaza sa impartim crema in doua. O jumatate ramane asa, iar in cealalta adaugam lingura de Finetti, nuca si alunele macinate.

Asamblare:

Peste stratul de Finetti asezam crema galbena, tinem prajitura 20min la rece, apoi punem si crema pralinata si dam iar prajitura la rece.

TIPS-URI

1

Eu am mai pus in crema si putina gelatina, altfel ar fi fost foarte greu de taiat frumos prajitura si nu s-ar fi intarit cum trebuie.

2

Putem inlocui alunele cu nuca prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Regina prajiturilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (30)

reisnaor_2006 1

20.03.2014, 17:35

felicitari

ryta 1

20.03.2014, 18:19

SimonaPopescu 1

10.04.2020, 18:50

Eu am o nelamurire, in retta scrie alubele la partea de crema apoi se regasesc in partea de blat eu la partea asta nu inteleg, cineva ma piante lamuri?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba