Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine

de AlexTeacher in Paste, 31 Oct 2017 | 3329 vizualizari

 

Toata lumea face ravioli cu branza sau cu carne... dar preferatii mei sunt cei dulci, cu dovleac, unt de arahide si ricotta. Trebuie sa ii incerci. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • Faina – 200 g
  • Oua – 2 buc
  • Apa – 1 lingura
  • Sare – 1 varf de cutit
  • Zahar pudra – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 1 lingura

Pentru umplutura:

  • Dovleac - 200 g
  • Ricotta – 100 g
  • Miere – 1 lingura
  • Scortisoara – 1 lingurita rasa
  • Smantana de gatit – 50 ml
  • Galbenusuri – 2 buc
  • Unt de arahide – 1 lingura

Pentru Coulis:

  • Afine – 100 g
  • Mure – 50 g
  • Zahar – 2 linguri
  • Cognac – 1 lingurita

Pentru servire:

  • Nuca
  • Zmeura/mure
  • Scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine:

       Pune faina pe blatul de lucru si fa o gropita in ea;

Sparge cele 2 oua in interior si adauga sarea, zaharul pudra, apa si uleiul de masline deasupra;

Incorporeaza treptat faina in timp ce bati ouale cu o furculita;

Framant-o pana obtii un aluat omogen;

Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider cca 30 min;

Coace dovleacul in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt;

Scoate-l, lasa-l putin sa se raceasca si adauga-l in blender;

Pune mierea, scortisoara, smantana de gatit, galbenusurile, ricotta si untul de arahide; 

Blendeaza totul;

Separat, blendeaza afinele, murele, zaharul si cognacul;

Intinde aluatul de paste cu ajutorul unui sucitor sau cu o masina de paste, pana aluatul devine ff subtire, usor transparent;

Taie aluatul in 2 buc;

Scoate compozitia si pune din loc in loc pe una din bucatile de aluat de paste;

Adauga cealalta bucata de aluat deasupra;

Taie cercuri de ravioli cu ajutorul unui inel de garnitura, si cu o furculita apasa din loc in loc pentru a le sigila mai bine, dar si pentru un aspect mai frumos;

Incinge apa pe foc si fierbe ravioli;

Serveste-i cu nuca macinata si prajita deasupra, coulis de afine si mure, zmeura si scortisoara pudrata;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Raviolii cu carne in sos tomat