Toata lumea face ravioli cu branza sau cu carne... dar preferatii mei sunt cei dulci, cu dovleac, unt de arahide si ricotta. Trebuie sa ii incerci.
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Pentru Coulis:
Pentru servire:
Pune faina pe blatul de lucru si fa o gropita in ea;
Sparge cele 2 oua in interior si adauga sarea, zaharul pudra, apa si uleiul de masline deasupra;
Incorporeaza treptat faina in timp ce bati ouale cu o furculita;
Framant-o pana obtii un aluat omogen;
Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider cca 30 min;
Coace dovleacul in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt;
Scoate-l, lasa-l putin sa se raceasca si adauga-l in blender;
Pune mierea, scortisoara, smantana de gatit, galbenusurile, ricotta si untul de arahide;
Blendeaza totul;
Separat, blendeaza afinele, murele, zaharul si cognacul;
Intinde aluatul de paste cu ajutorul unui sucitor sau cu o masina de paste, pana aluatul devine ff subtire, usor transparent;
Taie aluatul in 2 buc;
Scoate compozitia si pune din loc in loc pe una din bucatile de aluat de paste;
Adauga cealalta bucata de aluat deasupra;
Taie cercuri de ravioli cu ajutorul unui inel de garnitura, si cu o furculita apasa din loc in loc pentru a le sigila mai bine, dar si pentru un aspect mai frumos;
Incinge apa pe foc si fierbe ravioli;
Serveste-i cu nuca macinata si prajita deasupra, coulis de afine si mure, zmeura si scortisoara pudrata;