Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine

de AlexTeacher in Paste, 31 Oct 2017 | 3154 vizualizari

 

Toata lumea face ravioli cu branza sau cu carne... dar preferatii mei sunt cei dulci, cu dovleac, unt de arahide si ricotta. Trebuie sa ii incerci. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • Faina – 200 g
  • Oua – 2 buc
  • Apa – 1 lingura
  • Sare – 1 varf de cutit
  • Zahar pudra – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 1 lingura

Pentru umplutura:

  • Dovleac - 200 g
  • Ricotta – 100 g
  • Miere – 1 lingura
  • Scortisoara – 1 lingurita rasa
  • Smantana de gatit – 50 ml
  • Galbenusuri – 2 buc
  • Unt de arahide – 1 lingura

Pentru Coulis:

  • Afine – 100 g
  • Mure – 50 g
  • Zahar – 2 linguri
  • Cognac – 1 lingurita

Pentru servire:

  • Nuca
  • Zmeura/mure
  • Scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine:

       Pune faina pe blatul de lucru si fa o gropita in ea;

Sparge cele 2 oua in interior si adauga sarea, zaharul pudra, apa si uleiul de masline deasupra;

Incorporeaza treptat faina in timp ce bati ouale cu o furculita;

Framant-o pana obtii un aluat omogen;

Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider cca 30 min;

Coace dovleacul in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt;

Scoate-l, lasa-l putin sa se raceasca si adauga-l in blender;

Pune mierea, scortisoara, smantana de gatit, galbenusurile, ricotta si untul de arahide; 

Blendeaza totul;

Separat, blendeaza afinele, murele, zaharul si cognacul;

Intinde aluatul de paste cu ajutorul unui sucitor sau cu o masina de paste, pana aluatul devine ff subtire, usor transparent;

Taie aluatul in 2 buc;

Scoate compozitia si pune din loc in loc pe una din bucatile de aluat de paste;

Adauga cealalta bucata de aluat deasupra;

Taie cercuri de ravioli cu ajutorul unui inel de garnitura, si cu o furculita apasa din loc in loc pentru a le sigila mai bine, dar si pentru un aspect mai frumos;

Incinge apa pe foc si fierbe ravioli;

Serveste-i cu nuca macinata si prajita deasupra, coulis de afine si mure, zmeura si scortisoara pudrata;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ravioli cu carne tocata in sos de rosii