Ravioli din dovlecei umpluti cu branza feta si spanac

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 1 Noi 2016 | 3362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei de marime medie
  • 100 grame spanac congelat
  • o ceapa mica, galbena, tocata
  • 200 grame branza Feta
  • 400 ml passata
  • 2 catei de usturoi
  • 200 grame mozzarella
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli din dovlecei umpluti cu branza feta si spanac:

Se caleste ceapa in putin ulei de masline, pana devine translucida. Se adauga apoi spanacul, se acopera cu un capac si se lasa 5-8 minute, pana se decongeleaza si mare parte din apa s-a evaporat. 

Se indeparteaza de pe foc, se adauga sare si piper, se lasa la racit cateva minute, apoi se amesteca cu branza Feta. 

Se caleste usturoiul taiat felii in putin ulei de masline, apoi se adauga passata. Se aduce la punctul de fierbere, se lasa 3 minute, apoi se transfera intr-un vas pentru cuptor.

Intre timp, se feliaza dovleceii cu ajutorul unui peeler, in panglici. Se suprapun partial cate 3 fasii de dovlecel transversal (in cruce) cu alte 3 fasii de dovlecel suprapuse partial. 

In centru, unde toate fasiile de dovlecel se suprapun, se adauga o lingurita din compozitia obtinuta anterior. Se aduc spre centru, mai intai marginea inferioara, apoi cea din partea stanga, cea superioara si la final cea din partea dreapta. 

Se aseaza in tava cu sos, unul langa altul. Se aseaza fasii de mozzarella deasupra si se gateste in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 20 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli din dovlecei umpluti cu branza feta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi