Ravioli de casă cu ciuperci în sos pesto

de Satisfyyourcravings in Paste, 6 Feb 2013 | 6135 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de ravioli:

  • 1 cană făină cernută
  • 1 ou bătut ca pentru omletă
  • 1 lingură ulei
  • puţină sare
  • 50 ml apă călduţă
  • 1 ou bătut pentru uns marginile

Pentru umplutura de ravioli:

  • 250 grame ciuperci proaspete, tocate mărunt
  • 3 linguri de cremă de brânză
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
  • ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, tocați
  • sare/ piper

Pentru sosul pesto:

  • 1 cană de ierburi proaspete amestecate: pătrunjel, mentă, busuioc
  • 2 tulpini ceapă verde, tocate
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • ulei de măsline
  • 1 file anșoa
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml smântână pentru gătit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli de casă cu ciuperci în sos pesto:

Pentru aluatul de ravioli, se amestecă gradual făina cu oul, uleiul, sarea și apa până devine o cocă omogenă. Se transferă pe o suprafață presărată cu făină și se frământă până devine catifelată și ușor uscată, 5-10 minute. Se înfășoară în folie alimentară și se lasă la odihnit 10-15 minute. 

Între timp, se încălzeşte puţin ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă usturoiul. Se sotează 1-2 minute, apoi se adaugă ciupercile, sare și piper. Se gătesc la foc mediu spre mare până când tot lichidul s-a evaporat. Se scot pe o farfurie și se amestecă cu pătrunjelul. După ce s-au răcit, se amestecă cu crema de brânză și se  refrigerează până la momentul utilizării.

Se împarte aluatul în biluțe nu foarte mici. Se ia fiecare biluță și se întinde pe o suprafaţă presărată cu făină. Foaia trebuie să fie foarte subţire, transparentă.

Dacă folosiți o formă specială pentru ravioli, se presară făina peste aceasta pentru ca ravioli să nu se lipească. Se așează o foaie de aluat în formă, se pune câte 1/2 linguriță de umplutură în fiecare formă, se ung marginile cu ou, apoi se acoperă cu altă foaie de aluat, apăsând ușor. Se trece cu sucitorul peste formă pentru a tăia ravioli. Se scot din formă și se păstrează pe o suprafață presărată cu făină. 

Dacă nu folosiți formă, se așează o foaie de aluat pe o suprafață presărată cu făină, se așează umplutura la distantă destul de mare, se unge aluatul cu oul, de jur împrejur, apoi se așează o altă foaie de aluat și se taie cu un cuțit sau pahar. Pentru a asigura lipirea celor două foi de aluat, se apasă marginile fiecărui ravioli cu o furculiță. Se păstrează pe o suprafață presărată cu făină. 

Ravioli se fierb în apă cu sare în tranșe de câte 10-15 bucăți pentru câteva minute, până se ridică la suprafață. 

Pentru sos, se mixează ierburile într-un robot de bucătărie împreună cu ceapa, coaja de lămâie, sare și piper, turnând câte puțin ulei după fiecare 10-20 de secunde de mixat, astfel încât să rezulte o pastă omogenă. 

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline la foc mediu. Se adaugă anșoa, se sfărâmă cu o lingură până se încorporează în ulei, apoi se adaugă usturoiul. Se sotează până capătă o culoare aurie. Se adaugă pasta de ierburi obținută anterior, se amestecă pentru omogenizare, apoi se adaugă smântâna, sare și piper. Se păstrează pe foc până când smântâna s-a încălzit. 

Se așează ravioli în farfurii și se toarnă sosul de pesto deasupra. Se consumă imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casă cu ciuperci în sos pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza si sunca