Ravioli cu carne si sos

de ana in Paste, 21 Ian 2010 | 13233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 2 oua
  • faina 
  • Pentru umpulutura
  • 400 gr carne de porc
  • usturoi
  • sos soia
  • 50 ml vin
  • rozmarin,piper,salvie,cimbru
  • sare 
  • sos
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita de sos iute 
  • 2 catei de usturoi
  • sare,piper,cimbru ,salvie,busuioc,rozmarin
  • ulei
  • 100 gr unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu carne si sos:

Se framanta aluatul cu cele 2 oua si faina cat cuprinde si se da la frigider pentru 1 ora.

Intre timp marinam carnea taiata cubulete cu sos de soia, vin ,usturoi si condimente , o tinem la rece cam 1 ora.

Scoatem carnea si o pregatim  intr-o tigaie teflonata pana se patrunde bine ,o gatim  in  zeama in care a stat la marinat.

Din aluat intindem o foaie subtire ca de taitei si taiem fasii cam de 3 cm latime depinde de cata rabdare aveti sa-i migaliti.eu i-am facut mai mari .

Cu o pensula imbibata in apa ungem o fasie ,apoi formam gramajoare de carne ,iar cu o alta fasie acoperim.Presam in jurul fiecarei gramajoare si taiem ,pentru aspect e fain cu o rotita zimtata (eu nu am avut)

Sosul:punem putin ulei in care calim intai condimentele pentru un gust mai intens (in afara de piper si sare) apoi ceapa tocata ,sucul de rosii , clocotim 3-5 minute, saram si piperam.

Inainte de servire tragem ravioli prin unt incins .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu carne si sos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne tocata de pui si mozzarella