usoara, sanatoasa, buna...
initial am facut doar pastele...dar mi-a trecut prin cap ca ar merge cu salata si rosii...asa ca le-am combinat....
sosul de branza la paste l-am mai intalnit pe aici si la alti bucatarasi....
Mai intai se pun pastele la fiert in apa sarata.
Intre timp pregatim sosul: ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, se adauga apoi vinul si se lasa pana se evapora. Se adauga cubuletele de branza topita si o mana de parmezan, se omogenizeaza bine, se adauga o lingura de smantana si patrunjel verde tocat. Se sareaza, pipereaza si se stinge focul.
Pastele fierte si scurse doar se toarna peste sos, se amesteca bine. Se taie apoi marunt rosia si maslinele in sferturi si se adauga la paste. Se rup si 2-3 frunze de salata marunt si se amesteca si ele in paste. Se serveste pe frunza de salata creata, care de asemenea poate fi consumata. Se mai presara deasupra putin parmezan, dupa preferinta.
Pofta buna!