Astazi vă prezint o idee de salată foarte bună şi săţioasă, mai ales când temperaturile cer mâncare mai consistentă! Plus că poate fi o masă de prânz perfectă şi la pachet!
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj ( le gătim în apă clocotită cu sare timp de 10-11 minute, până când se înmoaie uşor; le clătim cu apă rece şi se scurg bine).
Se scoate carnea de pe oase şi se toacă mărunt.
Se amestecă ingredientele (carnea, pastele, porumbul) şi se adaugă maioneză în funcţie de gustul personal (toate ingredientele trebuie să fie uşor unse) sau iaurtul dietetic.
Se condimentează cu sare şi piper.
Se pot adăuga castraveţi muraţi tăiaţi feliuţe subţiri, ceapă tocată mărunt, măsline, caşcaval etc. O puteţi personaliza după dorinţă!
Poftă bună!
1
Această salată se prepară rapid în momentul în care ai toate ingredientele pregătite. Carnea se fierbe uşor (alături de legume puteţi face o supă foarte bună).
2
Se poate folosi şi carne preparată la grătar.
3
Maioneza o prepar eu (1 gălbenuş fiert tare, 1 ou întreg crud albuş + gălbenuş, 250 ml ulei de floarea-soarelui, 1 linguriţă muştar, zeama de la 1/2 lămâie cu mixerul vertical şi e gata în câteva minute). Dacă doriţi o maioneză mai slabă o puteţi combina cu iaurt sau puteţi folosi direct iaurt dietetic.