Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc

de simona72 in Paste, 21 Ian 2015 | 6025 vizualizari

 

Daca zilele trecute v-am adus reteta de paste colorate in casa, nu puteam sa las sa treaca sa nu fac si raviolii umpluti. Am ales o umplutura simpla de branza cu busioc, la care am adaugat un sos fin cu branza Roquefort (branza din lapte crud de oaie cu mucegai nobil)...

 

INGREDIENTE

  • pentru ravioli aveti reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/paste-colorate-facute-in-casataitei-tagliatelle-si-ravioli-68013.html
  • pentru umplutura:
  • 100 gr branza tare (telemea de oaie sau vaca)
  • cateva frunze de busuioc proaspat si 2-3 linguri ulei de masline (eu folosesc o pasta facuta in casa, la robotul de bucatarie facuta din: busuioc proaspat, ulei de masline si sare de mare)
  • pentru sos:
  • 50 gr branza Roquefort
  • 100 ml lapte condensat
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita amidon alimentar
  • 3-4 linguri apa rece
  • fulgi de chili rasniti
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc:

Daca aveti discurile de raviolii gata facute, totul dureaza extrem de putin. Daca faceti pastele in acelasi timp, timpul de pregatire se schimba...si rabdarea se pierde, in cazul meu...:)))

Pentru umplutura: se da branza pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu pasta de busuioc, in cazul meu. Daca aveti frunzele proaspete, le tocati marunt, le adaugati la branza razaluita, adaugati si 2-3 linguri ulei de masline si amestecati. Nu necesita sa adaugati sare pentru ca branza este sarata...

Pentru asamblare ravioli: in discul de aluat de raviolii se pune o lingurita de umplutura. Va puneti la indemana un paharel cu apa, inmuiati degetul in apa si umeziti marginile discului de raviolii. Suprapuneti marginile una peste alta, puneti raviolii in forma speciala si strangeti pentru a se lipi marginile. Daca nu aveti o forma speciala, apasati marginile cu o furculita...

Pentru sos: intr-o craticioara cu fund dublu puneti laptele condensat si branza. Zdrobiti putin branza cu furculita si puneti vasul pe foc. Lasati sa dea in clocot si amestecati mereu pana se dizolva branza Roquefort. Separat, intr-un bol, diluati amidonul(putin, maxim jumatate de lingurita) in cateva linguri apa rece. Dupa ce laptele condensat a fiert impreuna cu branza (1 minut este suficient) adaugati amidonul alimentar diluat. Potriviti de sare si lasati pe foc pana sosul se ingroasa, 1-2 minute. 

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa clocoteste se adauga raviolii umpluti si se lasa sa fiarba 3-4 minute. Se scot cu o spumiera, se aseaza pe o farfurie, peste raviolii se mai pun cateva firicele de branza razaluita, iar alaturi se serveste cu sosul de branza. Se rasnesc cativa fulgi de chili deasupra si se servesc imediat.

Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

ravioli se servesc imediat dupa fierbere...

2

umpluturile si sosul pot sa varieze in functie de preferinte si gusturi

3

se pot fierbe si la steamer, dar mie mai mult mi-au placut fierti in apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ravioli cu branza tofu