Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara

de simonacallas in Paste, 15 Mar 2014 | 4426 vizualizari

 

Iubesc pastele, de orice fel (de la spaghetti la papardelle si de la gnocchi la farfalle) si preparate oricum. Cupărate de-a gata ori făcute în casă (atunci când îmi permite timpul). Iar, când am găsit într-un magazin forma de plastic pentru ravioli, mi-am propus să o folosesc. Într-un fel mai deosebit :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 350 g făină
  • 200 g spanac
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei măsline
  • Pentru umplutură:
  • 200 g hribi proaspeţi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • 150 g brânză de capră
  • Pentru sos:
  • 2 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • busuioc verde
  • 4-5 roşii mari
  • 1 linguriţă zahăr
  • ½ pahar de vin alb
  • oregano, rozmarin, sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara:

● Din 350 g făină; 200 g spanac opărit, scurs şi procesat la blender; 2 ouă mari; 3 linguri ulei de măsline; 2 linguri apă; un praf de sare – se frământă un aluat fin, elastic şi nelipicios (dacă este nevoie se mai adaugă puţină făină), care se înfăşoară în folie alimentară şi se pune în frigider circa 15 minute.

● În acest timp se prepară umplutura din 200 g hribi proaspeţi şi o ceapă, tocate cu cuţitul şi călite împreună în puţin unt, care apoi se amestecă cu 150 g brânză de capră, sare, piper şi ierburi aromatice după gust. 

● Se scoate din frigider aluatul şi se întinde cu sucitorul într-o foaie subţire, se decupează cercuri în care se pune câte o linguriţă de umplutură, apoi se pliază şi se sigilează marginile. Ravolii formaţi se fierb 2-3 minute în apă cu sare (până când se ridică şi plutesc la suprafaţa apei).

● Se servesc imediat, cu sos marinara preparat astfel: 2 căţei de usturoi zdrobiţi se călesc în ulei de măsline extravirgin împreună cu câteva frunze proaspete de busuioc (tocate), apoi se adaugă roşiile decojite şi mărunţite la blender, o linguriţă rasă de zahăr şi ½ pahar de vin alb, se lasă să fiarbă 15 minute la foc mic; apoi se ia sosul de pe foc şi se adaugă oregano, rozmarin, sare şi piper după gust.

 

TIPS-URI

1

Pentru a obţine ravioli bicolori, peste foaia de aluat verde, pensulată cu puţină apă, se aşază la intervale egale fâşii paralele din aluat de altă culoare (eu am folosit aluat simplu – care, datorită ouălor de ţară, avea culoare galbenă). Se presară făină şi se trece cu sucitorul apăsând uşor, pentru ca fâşiile să adere bine de aluatul de dedesubt. Apoi se decupează şi se formează ravioli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lia_ 1

08.06.2014, 07:23

le-am gasit intr-un meniu propus numai cu preparate colorate de la tine
super!!!

bettyC 1

29.12.2014, 14:24

ce bine arata

-Licurici- 1

17.08.2015, 08:52

Ce frumos arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Penne Rigate con pancetta e funghi porcini