Ravani

de Julie in Prajituri, 18 Mar 2011 | 16117 vizualizari

 

Ravani sau revani este un alt desert minunat din bucataria greceasca. Este o prajitura dulce,lipicioasa ,scaldata in sirop aromat cu portocale si lamaie. Ca si la galaktoboureko, ingredientul principal este faina de gris, foarte des intalnita in deserturile grecesti. Ravani, in mod traditional, este o prajitura facuta din ingrediente simple, dar in compozitie se pot adauga nuci, migdale, fistic,fulgi de nuca de cocos, scortisoara. Se poate servi cu diverse creme, frisca sau chiar ciocolata.
Nu este dificil de preparat si poate fi un dulce surprinzator pentru sfarsitul oricarei mese.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri gris,
  • 4 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt, 
  • 6 linguri ulei- sau unt topit,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 4 linguri iaurt,
  • esenta de vanilie

Sirop:

  • 3 cesti zahar,
  • 2 cesti apa,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  •  1 ceasca zeama de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravani:

Se bat spuma albusurile cu zaharul. Se amesteca grisul cu faina si praful de copt.
Peste albusuri se adauga  iaurtul, galbenusurile ,uleiul (untul),coaja de lamaie, esenta apoi ingredientele uscate. Se amesteca usor pentru a obtine o prajitura pufoasa . Aluatul obtinut se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 30-35 minute in cuptorul deja incins.
Pentru a obtine siropul se pun intr-un vas pe foc  apa, zaharul si zeama de citrice si se fierb pana se ingroasa putin. Prajitura se scoate din cuptor si se portioneaza cu un cutit. Peste ea se toarna siropul caldut. Se lasa la rece pana cand siropul va fi absorbit in totalitate iar prajitura se va umfla vizibil.

Ravani este foarte buna servita rece ,cu toping de ciocolata -in cazul de față. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune