Sufleu de ciocolata

de simona72 in Prajituri, 16 Feb 2013 | 3632 vizualizari

 

Nu am mai facut niciodata un astfel de desert, am reteta mei demult in retetar preluata de la nu mai stiu cine. Din cite stiu eu este un desert pretentios si cred ca deaia nici nu l-am incercat pina acum, a iesit bun, dar astept pareri pro si contra la acest desert si daca a iesit cit de cit...

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura de unt
  • 3 lingurite de zahar fin
  • 2 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri lichior eu am avut visinata
  • un praf sare
  • zahar pudra pt decor si cirese confiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

3 forme de sufleu se ung cu unt, se pune cite o lingurita de zahar fin in fiecare forma si se tapeteaza forma cu zaharul. Se pun la frigider pina terminam compozitia. Ciocolata se topeste pe baine-marie, se da deoparte si se adauga galbenusurile amestecate cu visinata. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 2 linguri de zahar si se bat pina spuma se intareste si devine lucioasa.

Un sfert din spuma de albusuri se amesteca cu ciocolata topita, se incorporeaza bine, se adauga si restul de albusuri, dar fara a amesteca prea repede pt a pastra consistenta lor. Scoatem formele din frigider si le umplem cam treisfert. Le dam la cuptorul incins la 200 grade pt 15 minute. Se servesc calde pudrate cu zahar si cirese confiate.

TIPS-URI

1

Mie mi-a mai ramas din compozitie pt inca 2 forme,poate formele mele sunt prea mici.

2

Au crescut f frumos, apoi s-au lasat, suprafata era mai tare iar mijlocul moale si cremos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

16.02.2013, 22:35

deci ti-a iesit ca la carte asa trebuie sa fie sufleul de ciocolata cum l-ai descris mai sus

simona72 1

16.02.2013, 22:47

multumesc

diaconta 1

17.02.2013, 12:03

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat