Ratoi cu rozmarin si ghimbir

de mihaelar63 in Rata, 18 Ian 2021 | 2741 vizualizari

 

 Pentru acest preparat am folosit un piept mare de ratoi, un picior si un varf de aripa. Toate de la un ratoi  gras , indopat , galben de frumos -bineinteles de casa . De unde stiu ca era ratoi ? Pentru ca avea o pereche de fudulii !!!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de ratoi de casa -picior , piept , aripa .
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 pahar vin roze
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita rasa boia afumata spaniola
  • 1 lingurita fulgi de usturoi
  • 1 lingura otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratoi cu rozmarin si ghimbir:

  1. Bucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant .
  2. Sarati si piparati carnea .
  3. Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok  antiaderenta .
  4. Nu este nevoie de ulei carnea elibereaza suficienta grasime .
  5. Cand carnea este rumena pe ambele parti se toarna pe deasupra vinul roze si se pune capac .
  6. Adugati la fierbere rozmarin , ghimbir , fulgii de usturoi ,boia dulce afumata si otet balsamic .
  7. Cand sosul a scazut se incearaca carnea . Daca mai este nevoie sa fiarba se pune un pahar de apa .
  8. Fierbeti pana sosul scade din nou .
  9. Serviti friptura de ratoi  cu garnitura si salata preferata .
  10. Noi am servit cu orez fiert simplu . Sosul rezultat a fost delicios .
  11. Cu greu am salvat piciorul ratoiului  pentru poza !!!

TIPS-URI

1

Nu folositi ulei . Grasimea eliberata la prajire din pielea grasa , este suficienta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratoi cu rozmarin si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de rata confiata si varza calita