Varza calita cu afumatura

de susu in Porc, 10 Dec 2010 | 13446 vizualizari

 

O mancare gustoasa pe care as incerca-o la orice ora. Imi place s-o fac din varza din aceea noua, dulceaga hmmmm....

 

INGREDIENTE

  • 3 verze potrivite
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • Costita afumata
  • Kaizer impanat
  • Slanina afumata
  • 1 legatura de marar
  • ½ kg rosii
  • 1-2 linguri pasta concentrata de tomate
  • Boia dulce
  • Piper mozaic
  • Cimbru uscat romanesc
  • Foi de dafin
  • Ulei pentru calit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu afumatura:

Se spala si se toaca fideluta varza, morcovul se da prin razatoare, ceapa si ardeiul se toaca marunt. Eu am avut 3 tipuri de afumatura sa-i dea gust nu gluma. Taiem bucati potrivite carnea, rosiile le decojim si apoi le punem in blender si le amestecam cu pasta de tomate. Calim ceapa in uleiul incins, adaugam morcovul si dupa ce mai calim cateva minute adaugam si afumatura. Dupa ce s-au intrepatruns bine gusturile punem si ardeiul si-l calim si pe el. In continuare eu inabus varza, pun cate o mana doua de varza si acopar cu un capac si las pe foc mic. Din cand in cand ridic capacul si amestec bine. Cand s-a inmuiat bine varza adaug alta varza si tot asa pana termin cu toata. Varza isi lasa apa si impreuna cu sucul de rosii este suficient fara a mai adauga si apa.

Cine doreste o varza mai lichida poate pune si putina apa. Noua ne place mai scazuta.

Se adauga frunzele de dafin, condimente, piper, cimbru, boia si vegeta. Spre sfarsit adaugam ½ din mararul tocat si pasta de rosii. Cand e fiarta varza se mai baga la cuptor sa prinda o crusta frumoasa. Se serveste calda cu ardei iute. Chiar daca are afumatura eu o prefer si rece iar varza asta noua dulceaga este nemaipomenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

10.12.2010, 21:45

Susuuuu! Splendid!

mihaelar63 1

11.12.2010, 00:35

Stiu eu pe cineva care ar fi fericit sa prinda o portie

kamy 1

11.12.2010, 10:39

ce-mi place cu ardei iuti 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varză dulce cu jambon şi coaste de porc