Ratatouille

de Furnicuti in Mancaruri de post, 7 Iun 2010 | 5695 vizualizari

 

Ratatouille este o garnitura excelenta langa un gratar de pui, sau poate fi chiar un fel principal, cu paste sau putina paine. Poate fi servita calda sau rece, mai ales vara, cand vrem ceva racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 4 dovlecei mici (2-3 mari)
  • 300 g ciuperci
  • 1 ardei verde (aprox 150 g)
  • 1 ardei galben (aprox 150 g)
  • 1 ceapa
  • 7 - 8 catei de usturoi
  • 3 - 4 rosii din bulion
  • sare, piper, busuioc
  • 2 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

In primul rand trebuie sa ne pregatim legumele, pentru ca ele se vor adauga simultan in tigaie si nu e timp sa le tocam cand mancarea e pe foc. Asa ca in primul rand le spalam si le curatam (doar la vinete lasam coaja). Taiem ciupercile in 4, iar piciorusele, daca nu mai sunt atasate palariilor, le lasam intregi. Nu uitam sa mai stropim ciupercile cu putina zeama de lamaie ca sa ramana albe. Dovleceii ii taiem in doua pe lungime si ii taiem felii cam de un deget grosime. Daca dovleceii sunt mai mari, ii taiem mai intai in 4. Ardeii ii tocam bucatele mai mari.

Vinetele le taiem pe lungime in 2, apoi, in functie de cat sunt de mari, in 2 sau 3, iar apoi cubulete. Punem uleiul la incins si calim 1 - 2 minute usturoiul pisat sau tocat marunt, pana prinde putina culoare. Apoi adaugam ceapa, putina sare, si putem pune cateva linguri de apa, ca sa se fiarba mai mult decat sa se prajeasca. Cand ceapa sticleste adaugam bulionul, amestecam si mai lasam 2 - 3 minute sa fiarba.

Adaugam legumele tocate mai devreme: dovleceii, ciupercile, ardeii si vinetele. Punem capac si lasam sa fiarba vreo 15 minute, timp in care amestecam des. Nu e nevoie sa adaugam apa pentru ca atat ciupercile, cat mai ales vinetele vor lasa mult lichid si aromele legumelor se vor combina foarte bine.

Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam rosiile tocate, amestecam si mai lasam cateva minute pe foc. Potrivim de sare, piper, adaugam patrunjelul tocat marunt si busuiocul, dupa care luam de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume