Ratatouille

de Furnicuti in Mancaruri de post, 7 Iun 2010 | 6090 vizualizari

 

Ratatouille este o garnitura excelenta langa un gratar de pui, sau poate fi chiar un fel principal, cu paste sau putina paine. Poate fi servita calda sau rece, mai ales vara, cand vrem ceva racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 4 dovlecei mici (2-3 mari)
  • 300 g ciuperci
  • 1 ardei verde (aprox 150 g)
  • 1 ardei galben (aprox 150 g)
  • 1 ceapa
  • 7 - 8 catei de usturoi
  • 3 - 4 rosii din bulion
  • sare, piper, busuioc
  • 2 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

In primul rand trebuie sa ne pregatim legumele, pentru ca ele se vor adauga simultan in tigaie si nu e timp sa le tocam cand mancarea e pe foc. Asa ca in primul rand le spalam si le curatam (doar la vinete lasam coaja). Taiem ciupercile in 4, iar piciorusele, daca nu mai sunt atasate palariilor, le lasam intregi. Nu uitam sa mai stropim ciupercile cu putina zeama de lamaie ca sa ramana albe. Dovleceii ii taiem in doua pe lungime si ii taiem felii cam de un deget grosime. Daca dovleceii sunt mai mari, ii taiem mai intai in 4. Ardeii ii tocam bucatele mai mari.

Vinetele le taiem pe lungime in 2, apoi, in functie de cat sunt de mari, in 2 sau 3, iar apoi cubulete. Punem uleiul la incins si calim 1 - 2 minute usturoiul pisat sau tocat marunt, pana prinde putina culoare. Apoi adaugam ceapa, putina sare, si putem pune cateva linguri de apa, ca sa se fiarba mai mult decat sa se prajeasca. Cand ceapa sticleste adaugam bulionul, amestecam si mai lasam 2 - 3 minute sa fiarba.

Adaugam legumele tocate mai devreme: dovleceii, ciupercile, ardeii si vinetele. Punem capac si lasam sa fiarba vreo 15 minute, timp in care amestecam des. Nu e nevoie sa adaugam apa pentru ca atat ciupercile, cat mai ales vinetele vor lasa mult lichid si aromele legumelor se vor combina foarte bine.

Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam rosiile tocate, amestecam si mai lasam cateva minute pe foc. Potrivim de sare, piper, adaugam patrunjelul tocat marunt si busuiocul, dupa care luam de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (5)

ramo_cata 1

07.06.2010, 14:27

5 furculite

ana 1

07.06.2010, 14:35

Felicitari

mena29 1

07.06.2010, 14:58

Ce bine arata,bravo,cinci furculite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de bob