Ratatouille-intotdeauna apreciata de musafiri si adorata de noi,adaptata pe gustul nostru.un deliciu.
1)Pentru inceput se taie ardeii ,dovlecelul ,vanata si rosiile cubulete,iar ceapa si usturoiul se toaca marunt.
2)Intr-o tigaie Wok se pune uleiul de masline la foc mediu,in care se caleste ardeiul cu putina sare,piper si un varf de lingurita cu zahar.
Apoi se pune intr-un castron separat.
3)Tot in Wok se calesc urmatoarele legume, pe rand,in care se adauga ulei de masline dupa gust(eu am pus cam o lingura la calirea fiecarei legume):dovlecelul,vanata.
Cand sunt gata se pun in castron langa ardei.
4)In Wok se caleste ceapa in ulei de masline ,apoi se adauga peste ceapa si rosii,putina sare si piper.Cand sunt calite se adauga legumele pe care le-am calit anterior,se adauga si cateii de usturoi tocati si Ierburile de Provence.
Cu grija amestecam legumele in Wok,circa 5-10 minute apoi se pune capacul deasupra si se mai lasa la foc mic inca 5-10 minute,apoi se opreste focul ,se pune capacul deasupra si se mai lasa la innabusit circa 15 -20 de minute.
Se serveste calda!
1
Eu am pus la calirea cepei cu rosii si foarte putin cimbru.
2
Optional:piper cayenne
3
Optional:1 lingura de vin alb
4
Legumele se calesc pe rand-asa isi pastreaza aroma lor mult mai bine