Pentru ca zilele trecute, la o seara petrecuta in familie, am revazut filmul "Ratatouille", mi-a venit asa o pofta nebuna de a incerca si eu preparatul lui Remy. Stiti, sobolanelul ala care visa sa devina bucatar? Si care ne-a inspirat si pe noi in calatoria noastra in lumea culinara... :)
Si, pentru ca am fost si eu la doua dintre cooking club-urile la Zepter, am pregatit mancarea intr-un vas Zepter, ca la carte. Ma convinsesem singura ca mancarea e mai gustoasa gatita in vasele astea, ca se prepara mai repede, dar chiar nu stiam sa le folosesc eficient!!!
Sper sa aveti rabdare sa cititi pana la capat si cum am pregatit mancarea. :)
Am spalat legumele si le-am curatat de coaja.
Intai am taiat vinetele rondele, cu ajutorul robotului, apoi le-am pus intr-o sita cu putina sare la scurs.
Am taiat si dovleceii si cepele rondele, tot cu ajutorul robotului.
Apoi am taiat trei rosii rondele, cu cutitul de data asta si celelalte rosii le-am pus la robot, pentru a face putin suc de rosii.
Din sucul de rosii obtinut si rondelele de legume nu prea aratoase am format un pat pentru mancarea de legume.
Am aranjat legumele frumos in vas, alternand rondelele de legume: dovlecel, vanata, ceapa, dovlecel, rosie... si tot asa, pana la final. Deasupra am presarat cateii de usturoi taiati, putin busuioc uscat si ulei de masline.
Toate legumele le-am pus in vasul rece! Apoi am pus vasul pe sursa de caldura la foc mediu, am acoperit cu capacul si l-am lasat pana thermocontrolul a ajuns in zona verde.
Am oprit focul, lasand vasul acoperit in continuare. Cand thermocontrolul a ajuns la sfarsitul zonei galbene, mancarea este gata. Acum am adaugat sarea si piperul.
Legumele s-au facut rapid la abur, in suc propriu.
La final am presarat cateva frunzulite de busuioc si maghiran.
Pofta buna!