Rata pe varza

de Criss in Rata, 20 Sep 2011 | 9694 vizualizari

 

(Intre noi fie vorba, mai mult varza decat rata :) si asta pentru ca zburatoarea cu pricina are mai multe oase, grasime si piele decat carne.)
Dar cum altfel as fi putut prepara ratusca adusa tocmai de la Botosani? Din spate am facut o supa iar din partile mai carnoase, ceea ce se vede.

 

INGREDIENTE

  • -1 varza mare
  • -1 rata (pieptul, pulpele si aripile)
  • -2 rosii
  • -cimbru, marar
  • -sare, piper, boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Bucatile de rata se curata (moama ce-am mai pigulit cu penseta....de asta urasc eu orataniile de curte).

Dupa ce s-au curatat, se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei, Varza se taie ca pentru salata, se freaca cu sare apoi se caleste in foarte putin ulei. Eu doar am stropit-o cu ulei, pentru ca rata e si asa prea grasa.

Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din cantitatea de varza, se aseaza bucatile de rata, peste carne se pune restul de varza si felii de rosii, cimbru si marar. Se toarna o cana de apa, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se pune in cuptor vreo 2 ore, pentru ca, dupa cum bine se stie, pasarile de tara au carnea mai tare. Dupa doua ore indepartam folia, dam varza deoparte si mai lasam 20 minute sa se rumeneasca si carnea.

Not to die for, dar mancabila. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

21.09.2011, 10:16

buna ,buna vin si eu la masa

Mihaela11_jo 1

21.09.2011, 11:00

Foarte fina

Criss 1

22.09.2011, 13:28

Multumesc dragutelor. Ma bucur ca va place.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu piept de rata