(Intre noi fie vorba, mai mult varza decat rata :) si asta pentru ca zburatoarea cu pricina are mai multe oase, grasime si piele decat carne.)
Dar cum altfel as fi putut prepara ratusca adusa tocmai de la Botosani? Din spate am facut o supa iar din partile mai carnoase, ceea ce se vede.
Bucatile de rata se curata (moama ce-am mai pigulit cu penseta....de asta urasc eu orataniile de curte).
Dupa ce s-au curatat, se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei, Varza se taie ca pentru salata, se freaca cu sare apoi se caleste in foarte putin ulei. Eu doar am stropit-o cu ulei, pentru ca rata e si asa prea grasa.
Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din cantitatea de varza, se aseaza bucatile de rata, peste carne se pune restul de varza si felii de rosii, cimbru si marar. Se toarna o cana de apa, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se pune in cuptor vreo 2 ore, pentru ca, dupa cum bine se stie, pasarile de tara au carnea mai tare. Dupa doua ore indepartam folia, dam varza deoparte si mai lasam 20 minute sa se rumeneasca si carnea.
Not to die for, dar mancabila. :)