Prajitura cappucino delice

de adasev12 in Prajituri, 6 Feb 2011 | 8997 vizualizari

 

asa mi-a venit mie sa-i zic...e o combinatie intre mai multe retete....
nu am multe poze fiindca aseara cand am facut-o nu aveam aparatul la dispozitie...

P.S. pt blat m-am inspirat de la reteta diacontei., am facut mici modificari...mersi frumos dia ....f bun a iesit.....

 

INGREDIENTE


blatul

  • 100 g margarina
  • 100  gr unt
  • 200 gr zahar
  • 6 oua
  • 3 linguri cafea
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura cappucino
  • 3 linguri lapte
  • 9 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida batuta  fff bine
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 3 lg cappucino
  • zahar vanilat

Glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • o lg unt

Sirop:

  • 3 lg zahar
  • sucul de la o portocala stoarsa
  • un paharel de apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cappucino delice:

Blat: ( sper ca nu am gresit....este blatul facut de dia la prajitura cu cafea si portocale..)

Untul,zaharul,cacaua,cafeaua , cappucino si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote.,

Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma tare,amestecand incet cu o paleta.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 25 de minute.

Crema:

Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si apoi se adauga cappucino, se mai mixeaza sa se omogenizeze f bine. ciocolata se topeste si se amesteca cand e rece bine cu untul frecat. frisca batuta bne se adauga si ea la compozitie.

Glazura: 200 g ciocolata amaruie ( desi afost cam groasa...ajungea si 150 g) se topeste pe foc mic cu 100 ml frisca lichida si o lg de unt.

 Asamblare: blatul racit l-am taiat in doua. am pus o jumatate d eblat pe platou si am insiropat bine, apoi am intins crema, am pus celalalt blat insiropat  si deasupra am turnat glazura asa calda, doar  cateva minute am lasat-o sa se stampere....am intins uniform si cand s-a mai racit putin am bagat prajitura la frigider pana a doua zi.

Prajitura se taie dupa preferinta si se poate orna cu frisca si felii de potocale...cum am facut eu...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cappucino delice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos